Jeseničani državno prvenstvo začeli z zanesljivo zmago nad Celjani

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so uspešno začeli novo sezono državnega prvenstva. Na prvi tekmi so v gosteh z 10-1 premagali Celje.

Neprepričljivo na začeteku

Tudi s prvo nalogo tekmovalne narave v sezoni 2021/22 so Jeseničani tako opravili z odliko, čeprav sprva ni kazalo na rutinirano zmago Železarjev. Ti so si namreč že v peti minuti tekme privoščili napako in se kljub igralcu več na ledu znašli v zgodnjem zaostanku po golu Nejca Kastelica. A na srečo Gorenjcev je bil to edini zadetek, ki ga je na četrtkov večer prejel vratar Urban Avsenik. Aktualni prvaki so stvari hitro postavili na pravo mesto. Že v deveti minuti je rezultat izenačil Patrik Rajsar, minuto pozneje pa Jesenice v vodstvo popeljal njegov brat Sašo, ki je pri 2-1 tudi postavil rezultat prve tretjine.

Prevladujoče v nadaljevanju

V drugi tretjini so Železarji še bolj občutno dokazali svojo premoč. Svoj neustavljiv niz doseženega zadetka na vsaki tekmi v dresu Jesenic je na štiri v 24. minuti podaljšal Eetu Elo. Svojega prvega po povratku na Jesenice pa je dosegel Nejc Brus. Rezultat po dveh tretjinah je na 5-1 postavil eden glavnih napadalnih adutov Železarjev Erik Svetina.

Dominantno v zaključku

Aktualni slovenski prvaki so v zadnjih dvajsetih minutah domačinom nasuli še dodatnih pet golov. Že po 31 sekundah je bil še drugič uspešen Finec Elo, do konca tekme pa so vrata nasprotnikov zatresli še Jesperi Viikila, Eric Pance, Sašo Rajsar, ki je zadel drugič na tekmi in Žiga Urukalo, ki je bil prav tako uspešen kar dvakrat. Po tekmi je branilec povedal: “Tekmo smo malo slabše začeli, a nato popravili igro in obračun mirno pripeljali do konca. Na koncu je tudi rezultat pokazal, da smo zanesljivo zmagali”.

Sistem državnega prvenstva

V novi sezoni državnega prvenstva nastopa osem moštev, v skupinskem delu pa se bodo vse ekipe med seboj srečale po dvakrat. Po 14 odigranih obračunih se bodo v končnico uvrstili vsi klubi. Najboljši se bo srečal z osmim po rednem delu, drugi s sedmim itd. Četrtfinale bo odigrano po sistemu najboljšega po dveh tekmah, polfinale pa po sistemu najboljšega po treh tekmah. Sistem igranja v finalu je odvisen od uspeha Jesenic v Alpski ligi oziroma Olimpije v ligi IceHL.

Naslednja tekma državnega prvenstva Železarje čaka 13. septembra, ko se bodo pomerili proti Hidrii iz Jesenic. Še prej pa se bodo že v soboti na pripravljali tekmi udarili z zasedbo Gherdeine.

Delite s prijatelji

Povezano