Author picture

Maks Selan se po 14 sezonah vrača na Jesenice!

Jeseniška ekipa se je pred uradnim pričetkom nove sezone okrepila z izkušenim, 34 – letnim branilcem Maksom Selanom. Maks ima bogate hokejske izkušnje iz lige EBEL, francoske lige Magnus, madžarske Erste lige, Alpske lige in pa nemške tretje lige. Gre za branilca z močnim in natančnim strelom, ki bo ekipi Železarjev v letošnji sezoni prav zagotovo prišel prav. Nekdanji reprezentant Slovenije je svojo kariero pričel na Bledu, v sezoni 2007/2008 pa se je preselil na Jesenice, kjer je kasneje dobil priložnost tudi v članski ekipi v takratni ligi EBEL. Pred sezono 2009/2010 se je prvič podal v tujino in sicer v Francijo k ekipi Briancon, s katero je osvojil tudi francoski pokal in francosko prvenstvo. Po 5 sezonah v Franciji in kratki epizodi v Kazahstanu, se je v sezoni 2014/2015 preselil v Ljubljano. V dresu Olimpije je igral tako v ligi EBEL kot tudi v Alpski ligi. V tej ligi je oblekel tudi dres Milana, Zell am Seeja in pa Gherdeine. V zadnji sezoni je igral v 3. nemški ligi za ekipo Hannover Indians, kjer je sezono končal kot drugi najboljši branilec po točkah.

Maks, po 14 sezonah se vračaš na Jesenice. Kakšni so tvoji občutki?
“Res je, kar nekaj časa je od tega, ko sem nazadnje igral doma. Občutki so dobri, železarski dres pa je nekaj, kar v slovenskem ekipnem športu pomeni ogromno, zato verjamem, da ga bomo vsi člani ekipe v novi sezoni nosili s ponosom.”

V ekipi boš najstarejši igralec in posledično vzor ter podpora mladim. Bo to zate nova vloga in pravi izziv?
“To potem pomeni, da smo zelo mlada ekipa. Ne bi rekel, da je to zame nova vloga. Je pa res, da še nikjer nisem bil najstarejši igralec. Z veseljem bom pomagal vsem soigralcem, ne samo najmlajšim. Upam pa, da bom s svojimi izkušnjami pomagal tako na ledu kot tudi izven njega.”

Vodstvo kluba mora vsako sezono osvežiti ekipo z mladimi igralci, kljub temu pa so cilji Jesenic vedno najvišji. Kakšni pa so tvoji cilji in pričakovanja za novo sezono?
“Moja pričakovanja so, da se s soigralci odlično razumemo ter, da smo najboljši kot smo lahko. Mislim, da če je v ekipi kemija dobra in smo prijatelji, ki se medsebojno spoštujejo, si pomagajo, potem lahko dosežemo zastavljene cilje. Dolgoročne cilje imamo verjetno vsi enake, vendar je potrebno biti osredotočen na vsako tekmo posebej in jo poskušati zmagati. Tako bo na koncu rezultat pozitiven in zastavljeni cilji uresničeni.”

Gaber Glavič, trener: “Z Maksom smo dobili izkušnje, moč in dober strel z razdalje. Pričakujem, da bo dober mentor v ekipi mladim branilcem.”

Delite s prijatelji

Povezano