Author picture

Nove 3 točke na računu Železarjev

HDD SIJ Acroni Jesenice – S.G. Cortina Hafro 3:2 (2:0, 1:2, 0:0)

Alpska hokejska liga

Četrtek, 21. 1. 2021, ob 19.00

Visokoleteči Železarji so nocoj v domači Podmežakli lovili nove 3 točke v AHL proti ekipi Cortine, ki je zenkrat zasidrana v zlati sredini ligaške razpredelnice. Tokrat je prišlo do rošade v naših vratih. Žan Us je dobil zaslužen počitek in med vratnici je stopil Urban Avsenik.

Patrik Rajsar in Hebar poskrbela za prednost dveh zadetkov

Jeseničani so narekovali ritem že od prve minute. Po nekaj uspešnih posredovanjih gostujočega čuvaja mreže Valle Da Rina, je prvi zadetek padel v 5. minuti, ko je po podaji Glaviča zadel Patrik Rajsar. Sledilo je nekaj mirnejših trenutkov, v katerih pa so še vedno prednjačili naši hokejisti. V 13. minuti smo videli po eno izključitev na vsaki strani, na klop za kaznovane sta se usedla Zanatta in Glavič. Igra štirih proti štirim ni prinesla večjih razburljivosti, je bilo pa zato bolj pestro slabe 3 minute pred iztekom tretjine. Gostujoči hokejist Pietroniro je na nepravilen način oviral Tomaževiča, si prislužil 2+2 minuti kazni, kar je hitro izkoristil Andrej Hebar, ki je svojo ekipo popeljal do zanesljivejšega vodstva z 2:0.

Hokejisti Cortine izničili prednost, a je Sodja minuto pred iztekom tretjine poskrbel za novo vodstvo

Po izključitvi Ronnyja De zanne v 25. minuti, so imeli naši hokejisti novo priložnost za povišanje vodstva, a si tokrat zrelih priložnosti niso priigrali. Kmalu za tem so bili Železarji nepazljivi pri menjavi. Zaradi prevelikega števila igralcev na ledeni ploskvi so si prislužili malo kazen, kar so gostje s Cortine znali kaznovati. S strelom iz prve je Avsenika premagal Pietroniro. Po zadetku se je igra zopet preselila pred vrata Valle Da Rina. Gostje so vsake toliko časa izpeljali nevaren protinapad, a jim pri tem Avsenika ni uspelo premagati. Ob zaključku tretjine smo spremljali bolj izenačen dvoboj, hokejisti Cortine so postajali vse pogumnejši in to se jim je obrestovalo v 37. minuti, ko je Adami izničil prednost rdečih. Dobro minuto pred piskom sirene je Sodja v enem od napadov znova poskrbel za vodstvo naših ljubljencev in s tem pred odločilno tretjino tehtnico nagnil svoji ekipi vprid.

Po tretjini brez zadetkov do novih treh točk

Jeseničani so v zadnjo tretjino vstopili z igralcem manj. Patrik Rajsar si je zaradi naleta v glavo prislužil 2+2 minuti kazni. Obramba Železarjev je delovala zanesjivo, za nameček pa se je z nekaj dobrimi posredovanji izkazal tudi Avsenik. Po odsluženi kazni Rajsarja smo znova spremljali trd boj na obeh straneh. Dobrih 10 minut pred koncem je bila naša obramba znova na preizkušnji, saj smo si zaradi preveč igralcev na ledu še drugič na tekmi prislužili nepotrebno izključitev. Tudi tokrat so bili gostje premalo spretni pred vrati Avsenika in ostalo je pri 3:2. Sekunde so hitro tekle in obetala se nam je razburljiva končnica. Minuto in pol pred koncem je ekipa Cortine vzela time-out in čakali smo, da bo Valle Da Rin zapustil svoja vrata. To se je kmalu tudi zgodilo in vse moči gostov so bile usmerjene v napad. Zaključni pritisk se hokejistom Cortine ni posrečil. Ostalo je pri 3:2 in rdeči so se veselili nove pomembne zmage in novih treh točk.

Za komentar po novi zmagi smo prosili Andreja Hebarja:

“Cortina vemo, da je zelo neugoden tekmec, a z našim pravim pristopom in borbeno igro smo skozi celotno srečanje onemogočili njihovo igro. Morda smo storili preveč prekrškov, a smo z našo srčno igro to tudi popravili in na koncu zasluženo zmagali. Kar se tiče serije šestih zmag, pa moramo samo ostati na realnih tleh, trdo delati naprej in biti vsak dan boljši!”

Delite s prijatelji

Povezano