KULTURA VEDENJA NA DOMAČIH TEKMAH

Cenjeni obiskovalci domačih tekem v dvorani Podmežakla,

spoštujmo zdravje! Ogled tekem v živo je v teh trenutkih odvisen od našega vedenja. Zato prosimo vse zveste obiskovalce tekem, da se držite novih pravil, ki so v skladu z ukrepi za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom. Z odgovornim vedenjem in držanjem pravil, bomo lahko skupaj spremljali Železarje na domačih tekmah tudi v prihodnje

POGOJI ZA OBISK TEKME (PCT): 


1. Negativni rezultat testa na virus SARS-CoV-2, ki ni starejši od 72 ur od prejema rezultata (hitri ali PCR test)


2. Dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 (od začetka simptomov ne sme miniti več kot šest mesecev)


3. Dokazilo o cepljenju zoper COVID-19 s katerim obiskovalec dokazuje, da je preteklo od prejema: 

– drugega odmerka cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer najmanj sedem dni,

– drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna najmanj 14 dni,

– prvega odmerka cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni,

– odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni,

– prvega odmerka cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca najmanj 21 dni,

– drugega odmerka cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology preteklo najmanj 14 dni, 

– drugega odmerka cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech najmanj 14 dni ali – drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm najmanj 14 dni.


4. Dokazilo iz zgornje 2. točke, ki so se v obdobju do največ osem mesecev od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma od začetka simptomov, cepili z enim od cepiv iz 3. točke, pri čemer v primeru cepiv iz prve in druge alineje iz prejšnje točke zadostuje en odmerek. Za mlajše od 18 let pravilo PCT ne velja, če so v spremstvu staršev oz. skrbnikov. V primeru samostojnega prihoda na tekmo morajo izpolnjevati ta pogoj!


Dokazila o testiranju se upoštevajo, če so bila izdana v državah članicah Evropske unije, državah članicah schengenskega območja, Avstraliji, Izraelu, Kanadi, Novi Zelandiji, Ruski federaciji, Srbiji, Turčiji, Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske ali Združenih državah Amerike. Ves čas prireditve je obvezna uporaba obrazne maske. Potrebno je spoštovanje medsebojne razdalje 1.5m (te razdalje ni potrebno upoštevati ko sedite), upoštevanje sedežnega reda ter razkuževanje rok ob vstopu in v sami dvorani!


KULTURA VEDENJA NA DOMAČIH TEKMAH

  1. Pred dvorano ne stojimo v večjih skupinah, razdalja med posamezniki naj bo vsaj 2 metra.
  2. Na vhodu v dvorano naj bo razdalja med ljudmi, ki stojijo v vrsti vsaj 2 metra.
  3. Ob vstopu v dvorano si je obvezno nadeti masko in razkužiti roke. Masko mora vsak posameznik nositi ves čas, ki ga preživi v dvorani, sname jo lahko šele, ko dvorano zapusti.
  4. Ob vstopu v dvorano morate varnostniku pokazati svojo vstopnico (sezonsko ali dnevno)
  5. Ob vstopu v dvoranu varnostniku ob vstopnici predložite PCT potrdila (potrdilo o cepljenju, potrdilo o prebolelosti ali potrdilo o negativnem opravljenem testu, ki ni starejši od 72 ur od časa prejema)
  6. V dvorani je na tleh označena smer gibanja. Vhod v dvorano (skrajno leva vrata na sedišču) in izhod iz dvorane nista ista.
  7. Gledalci med tekmo lahko samo sedijo.
  8. Pijača in hrana na tribuni trenutno nista na voljo.
  9. Pri obisku sanitarij se držite varnostne razdalje in si razkužite roke