Author picture

Polfinalna serija bo odločena doma

Migross Supermercati Asiago Hockey – HDD SIJ Acroni Jesenice 2:3 (1:0, 0:1, 1:1, 0:1) *OT

AHL, polfinale, 4. tekma

Četrtek, 15. 4. 2021, ob 19.00

Pred Železarji je bila nocoj v Asiagu tekma resnice. Po nesrečnem porazu v torek je nocoj štela le zmaga, sicer bi bilo sanj o velikem finalu konec.

Domači do zgodnjega vodstva

Srečanje v Asiagu se tudi torkat ni odprlo po naših željah. Domači so namreč povedli že v 4. minuti, ko je Frei preigral premalo odločno obrambo Jeseničanov in z backhandom matiral Usa. Asiago je deloval bolj nevarno tudi v naslednjih minutah in Us se je kar nekajkrat moral izkazati. Na drugi strani so tudi Železarji nekajkrat preizkusili dnevno formo Vallinija. Najbližje zadeku je bil Jezovšek, a Asiago je do konca tretjine, ki ni prinesla nobenih izključitev, obdržal minimalno prednost.

Železarji v 2. tretjini znova pokazali precej boljši obraz

Prebujeni Železarji so odlično vstopili v 2. tretjino in v 25. minuti prišli do zasluženega izenačenja. V enem od napadov je drugi “odbitek” za hrbet Vallinija pospravil Sašo Rajsar. Nadaljevanje je postreglo z zanimivim in dinamičnim obračunom. Obe ekipi sta bili še naprej zelo disciplinirani. V drugi polovici tretjine smo sprva videli lepo priložnost Tomaževiča, potem pa je bil v 35. minuti izključen Ginnetti in vendarle smo dočakali prvi power play. Nekaj priložnosti je bilo, a zmanjkalo je pri zaključnih strelih. Do konca tretjine sta še nekajkrat zablestela oba vratarja, pol minute pred koncem je Vallini s parado obranil super priložnost Urukala, a končalo se je pri 1:1.

Stojan poskrbel za podaljšek v Asiagu

Prve minute zadnje tretjine so tekle izredno hitro. Obe ekipi sta potrpežljivo iskali napake nasprotnikov. Žal se je večja v 47. minuti primerila našim fantom. Sprva je po izgubljenem ploščku naših, v protinapadu McParland zadel vratnico, za tem pa je še enkrat prišel do ploščka in z natančno odmerjenim strelom premagal Usa. Železarjem se ni obetalo nič dobrega, a časa za preobrat je bilo vendarle še dovolj. Pred sklepnimi minutami smo najprej videli nekaj igre štirih proti štirim, za tem pa so bili znova nevarnejši domači, a je odlični Us Železarje obdržal v igri. Potem pa so se v 54. minuti naši ljubljenci znašli v obetavnem napadu. Stojan je s fenomenalnim strelom v levi zgornji kot dosegel zlata vreden zadetek za izenačenje in znova smo lahko lažhje dihali. Pred zaključkom tretjine sta imeli obe ekipi po še eno zares lepo priložnost. A kdo drug kot Us in Vallini sta poskrbela, da je zmagovalca nocojšnjega obračuna odločil podaljšek.

Planko z izjemnim golom poskrbel, da bo odločitev padla v Podmežakli

Obe ekipi sta bili v podaljšku pričakovano zelo pazljivi. Nekaj malega več strelov na začetku je sicer imela ekipa Asiaga, a Jeseničani so imeli v vratih zanesljivega Usa. V 67. minuti se je krasna priložnost ponudila Jezovšku, ki pa je bil ob zaključku žal malce premalo natančen. Po tem so znova dvakrat nevarno zapretili domači, a odlični Us se znova ni dal. Piščalke sodnikov so ostale neme, čeprav bi si v mesnem času domači vsaj dvakrat brez kančka dvoma lahko prislužili malo kazen. A na odločitve sodnikov smo kaj hitro pozabili globoko v drugi polovici podaljška. V 75. minuti je namreč na modri črti plošček prejel David Planko, ki je iz igre lepo vrgel gostujoče igralce. Priigral si je ravno dovolj časa in prostora, ter z natančno odmerjenim strelom prerešetal mrežo Vallinija in na veselje privržencev Jeseniškega hokeja poskrbel, da se bo polfinalna serija odločala v domači Podmežakli.

Izjemno zmago je na kratko pokomentiral strelec odločilnega zadetka, David Planko:

“Tekma je bila zelo težka. Nanjo smo se dobro pripravili. Tudi po zaostanku smo pokazali, kakšen karakter ima naša ekipa in se vrnili. V soboto vzamemo tekmo resno od prve do zadnje minute. Igrali bomo, kot se bomo dogovorili in gremo v finale!”

Delite s prijatelji

Povezano