Author picture

Us in Jezovšek junaka kazenskih strelov

HDD SIJ Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0, 1:0) *SO

Alpska hokejska liga

Torek, 9. 3. 2021, ob 20.00

Železarji so nocoj odigrali zadnji večni derbi v rednem delu AHL. Po porazu prejšnji teden v Tivoliju, sta se prvouvrščeni ekipi lige tokrat udarili v Podmežakli.

Zasluženo vodstvo po 1. tretjini

V prvih petih minutah smo pričakovano spremljali izenačeno partijo. Olimpija je imela nekaj priložnosti, ki jih je brez večjih težav obranil Us. Na drugi strani se je najlepša priložnost v protinapadu ponudila Šturmu. Med 6. in 8. minuto se je ob prvem power playu Ljubljančanov izkazala obramba rdečih. Takoj po koncu izključitve so naši fantje dobili sodniški met v napadalni tretjini. Planko je lepo zaposlil Jezovška, ta pa je s krasnim strelom z branilskega položaja poskrbel za vodstvo Železarjev. Po zadetku smo spremljali nekaj mirnejših minut. Jeseničani so igrali odgovorno, si priigrali tudi nekaj malega priložnosti, rezultat pa je ostal do konca tretjine nespremenjen.

2 gola Olimpije in 1 Jesenic za napetih zadnjih 20 minut

Jeseničani so v 23. minuti po izključitvi Mušiča dočakali svoj prvi power play na tekmi. Vse priložnosti je uspešno zaustavil Hölsä. Do 30. minute so imeli več strelov na vrata hokejisti Olimpije, a z nobenim od teh niso resneje ogrozili Usovih vrat. Pobuda gostov je bila v naslednjih minutah vse bolj izrazita. V 33. minuti je Vallerand ušel obrambi rdečih, sam zadrsal pred Usa in ga premagal. Le 2 minuti kasneje so Ljubljančani povsem preobrnili rezultat v Podmežakli, uspešen je bil Čimžar. A vodstvo Olimpije ni trajalo dolgo, saj so Železarji pičlo minuto kasneje izpeljali fantastičen protinapad. Najprej je Us lepo podal Tomaževiču, ta pa je zaposlil Jezovška, ki je ušel gostujoči obrambi in matiral Hölseja za 2:2. Pred iztekom tretjine je Olimpija napadala z igralcem več. Pri tem so bili nenevarni in pred zadnjo tretjino je bilo znova še vse odprto.

Brez odločitve po rednem delu

Uvod v zadnjo tretjino je minil brez večjih priložnosti na obeh straneh. V 44. minuti se je na klop za kaznovane usedel Kočar, v 50. minuti pa še Jezovšek. Navkljub nekaj priložnostim so Ljubljančani še tretjič in četrtič ostali praznih rok ob igri z igralcem več. Za tem smo znova spremljali izenačen dvoboj, v katerem si varovanci Šivica in Summanena niso priigrali konkretnejših priložnosti. Tako je bilo vse do konca tretjine in v Podmežakli so bili na vrsti podaljški.

Dva Žana junaka kazenskih strelov

Igra treh proti trem v podaljšku, navkljub veliko prostora na ledeni ploskvi, tokrat ni prinesla priložnosti in odločitev o zmagovalcu je padla po kazenskih strelih. Junaka teh pa sta bila kdo drug, kot dva Žana. Us je obranil kazenske strele Vallerandu, Ropretu in Čimžarju, na drugi strani pa je bil uspešen Jezovšek in Jeseničani so Olimpiji vrnili za poraz prejšnji teden v Tivoliju. Fantje, bravo!

Po zmagi je za nas spregovoril strelec treh zadetkov Žan Jezovšek:

“S fanti smo spet pokazali dobro igro. V drugi tretjini smo sicer malo popustili in prejeli dva zadetka. Potem smo jim takoj odgovorili nazaj. Tretjo tretjino smo varno pripeljali do konca in zmagali srečno po kazenskih strelih. Sem zelo vesel, da smo premagali Olimpijo in da nadaljujemo v tem ritmu. Želimo si zmagati še preostale štiri tekme in osvojiti končno drugo mesto.”

Delite s prijatelji

Povezano