Author picture

V Podmežakli nemočni tudi Celovčani

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so zabeležili še peto zaporedno zmago v alpski ligi. Prav tako nadaljujejo zmagovalni niz na domačem ledu. V dvorani Podmežakla so bili v četrtek zvečer s 3:1 boljši od ekipe KAC Future Team.

Železarji so na začetku letošnje sezone v odlični formi. Na sedmi tekmi alpske lige so zmagali še šestič. Obenem Podmežakla ostaja neosvojljiva trdnjava. Še na četrtem domačem obračunu regionalnega tekmovanja so varovanci Gabra Glaviča osvojili vse tri točke.

Vseeno pa so v uvodni tretjini podprvaki alpske lige prejeli sploh prvi zadetek sezone na domačem ledu. Za vodstvo avstrijske zasedbe je v 13. minuti zadel slovenski talent Luc Slivnik, ki je tudi z nekaj sreče spravil plošček za hrbet Anttija Karjalainen, ki je znova blestel v naših vratih.

Kljub zaostanku po uvodnih 20 minutah so se naši fantje pred drugim delom tekme zbrali in zaigrali bolje. To se je hitro poznalo tudi na rezultatu. V zadnjih krogih izjemno razpoložen drugi jeseniški napad je odlično formo dokazal tudi v četrtek in uprizoril preobrat.

Domače navijače je že v 24. minuti razveselil Gašper Seršen, ki nadaljuje z dobrimi predstavami. Veliko je k zadetku prispeval tudi Žan Jezovšek, ki se je med strelce tudi sam vpisal devet minut pozneje. Po dobro izvedenem protinapadu nam je priigral vodstvo z 2:1.

Z njim so se Železarji podali v zadnji del tekme, v katerem je bil glavni cilj vodstvo pripeljati do konca. To je naši ekipi tudi uspelo brez večjih naporov. Kljub skupno 23 strelom gostov Jeseničani, ki so proti golu Vorauerja sprožili 30 poskusov, tekmecu v zadnjih minutah niso dovolili nevarnejših priložnosti. Znova so pokazali organiziranost v obrambi, na drugi strani pa je 58. minuti dvome o zmagovalcu razblinil s tremi točkami junak tekme Žan Jezovšek.

Celovčani so sicer v izdihljajih dvoboja poskušali zmanjšati zaostanek še brez vratarja, a so morali priznati premoč boljšim Železarjem. Te nova preizkušnja alpske lige čaka že v soboto, ko bo naša ekipa gostovala pri Linzu.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano