Author picture

Železarji po preobratu nazaj na zmagovalnih tirnicah

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so na tretji tekmi Master Rounda prišli do druge zmage. V dvorani Podmežakla so bili v četrtek zvečer s 3-2 boljši od ekipe Rittnerja.

Železarji so z zmago nad neposrednimi tekmeci za najvišja mesta v alpski ligi hitro pozabili na poraz proti Asiagu. Od Rittnerja so bili jeseniški hokejisti boljši še tretjič v letošnji sezoni, z novimi tremi točkami pa so italijanske tekmece tudi preskočili na lestvici.

Slovenski prvaki so četrtkov obračun začeli, kot se spodobi in hitro povedli. V sicer precej izenačeni prvi tretjini je bil v osmi minuti uspešen udarni jeseniški napad. Za vodstvo Železarjev pa je zadel Eetu Elo. Zadetek Finca je bil edini v prvih dvajsetih minutah srečanja.

V drugem delu tekme je Rittner dokazal zakaj sodi med glavne kandidate za končno slavje v regionalnem tekmovanju. V 26. minuti so Italijani izkoristili igralca več na ledu. Po podaji Lutza je zadel Spinell. V 37. minuti pa je Rittnerju uspel celo preobrat, ko sta italijanska reprezentanta zamenjali vlogi in je Oscarja Froberga premagal Lutz.

Gorenjci so tako v zadnjo tretjino vstopili z golom zaostanka. Že v uvodnih minutah pa so imeli na ledu tudi dva igralca manj. A vse skupaj je varovance Nika Zupančiča le dodatno podkurilo. Po številnih zapravljenih priložnostih pa se je gostiteljem nasmehnilo tudi nekaj sreče.

Tudi njim je namreč do konca obračuna uspelo zrežirati preobrat. V 43. minuti ga je začel Patrik Rajsar, ki je Smitha premagal kar z neposrednim strelom iz sodniškega meta. Zasluženo vodstvo pa je prav tako z izjemnim zadetkom iz obrata in neugodnega položaja Jesenicam priigral Luka Ulamec.

Železarji imajo tako po prvem mestu v rednem delu in po drugi zmagi v Master Roundu deset točk ter zaostajajo le za Asiagom. Naslednja preizkušnja pa slovenske prvake čaka že v soboto, ko bodo gostovali pri Lustenauu.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano