Železarji še četrtič letos pometli z Rittnerjem

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice so znova ujeli zmagovalni ritem. Na sedmi tekmi Master Rounda alpske lige so prišli do tretje zmage. Še četrtič v letošnji sezoni so premagali hokejiste Rittnerja. Tokrat s kar 7-2.

Italijanska zasedba v letošnji sezoni preprosto nima rešitev za odlično igro Železarjev. Ti enemu glavnih konkurentov za naslov v regionalnem tekmovanju sploh še niso oddali točke. Danes pa so ga že drugič v letošnji izvedbi alpske lige odpihnili z domačega ledu.

Vse skupaj se sicer ni začelo po gorenjskih željah. Gostitelji so namreč že v četrti minuti izkoristili igralca več na ledu in povedli z 1-0. To vseeno ni zmotilo najboljše ekipe rednega dela tekmovanja. Ta je kot že ničkolikokrat v letošnji sezoni ekspresno odgovorila in rezultat izenačila prek Ettuja Eloja.

Že druga tretjina tekme pa je pripadla Jesenicam. Najprej so v 25. minuti tudi svoj powerplay izkoristili Železarji, za katere je zadel Nejc Brus. Pot do pomembne zmage nad Italijanom je deset minut pozneje še dodatno tlakoval Eric Pance.

Kljub vodstvu so se varovanci Nika Zupančiča v zadnji tretjini pošteno razigrali. Čeprav je tekmo še nekoliko bolj zanimivo naredil Öhler, ki je premagal Oscarja Fröberga, Železarji niso pustili dvomov o tem, kdo je bil v četrtek boljši tekmec. V zadnjih osmih minutah so jeseniški hokejisti namreč dosegli še kar štiri zadetke.

Goleado je začel Jure Sotlar, ki je za goste zadel kar dvakrat zapored. Svoj delež sta k pomembni zmagi Jesenic s svojima drugima goloma tekme dodala še Nejc Brus in Ettu Elo. Potrebno je izpostaviti tudi pomembno vlogo Jesperija Viikile, ki je zbral kar tri asistence in Miha Logarja, ki je bil z dvema razglašen za najboljšega posameznika obračuna.

Po tekmi napadalec Železarjev Jure Sotlar: “To je zelo pomembna zmaga. Tudi kot ekipa smo potrebovali takšno zmago. Mislim, da smo danes odigrali fenomenalno in se držali vseh navodil. Pokazali smo, kako smo lahko nevarni. Zdaj moramo na tem še graditi in na naslednji tekmi rezultat ponoviti.”

Jeseničani so se z zmago nad trenutno drugo ekipo lige znova pobrali po nekoliko slabših rezultatih. Hkrati pa so se oddaljili od petega in šestega mesta v Master Roundu. Za Rittnerjem zdaj zaostajajo le še točko. To bodo poskušali izničiti že v soboto, ko bodo v domači dvorani Podmežakla gostili Lustenau.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Povezano