Železarji zanesljivo dobili tudi drugi mestni derbi

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so v okviru državnega prvenstva zabeležili novo zmago. V dvorani Podmežakla so bili s kar 7-0 boljši od mestnega rivala, moštva Hidrie.

Potem ko so slovenski prvaki jeseniške tekmece prepričljivo ugnali že na prvi tekmi sezone, so uspeh ponovili še v torek zvečer. Tako pa tudi znova stopili na zmagovalna pota v domačem prvenstvu, v katerem so z naskokom glavni favoriti za osvojitev prvega mesta po rednem delu.

Vlogo favoritov so Železarji začeli upravičevati že zgodaj. Natančneje ob koncu osme minute, ko je celo ob igralcu manj na ledu za vodstvo zadel Eetu Elo. Finec pa je prednost varovancev Nika Zupančiča podvojil že v zadnji minuti prve tretjine, ko se je znova dobro znašel pred vratarjem Žagarjem.

Vodilna ekipa alpske lige se po vodstvo dveh zadetkov ni več ozirala nazaj in do konca drugega dela igre vodila že s 4-0. Že v 25. minuti je hattrick dopolnil izjemni Eetu Elo. Med strelce pa se je že minuto pozneje vpisal še Eric Pance.

Dobro igro in odločenost, da v državnem prvenstvu začnejo nov zmagovalni niz, so varovanci Nika Zupančiča dokazali tudi v zadnji tretjini. V njej je najprej dva zaporedna zadetka na prazna vrata dosegel Jesperi Viikila, ki se je po bolezni vrnil v jeseniški tabor, končni izid pa je v 54. minuti postavil Nejc Brus.

Ob novi zanesljivi zmagi je zagotovo vzpodbudno tudi dejstvo, da je vrata slovenskih prvakov v torek uspešno branil Žiga Kogovšek. Slednjemu je vseh 60 minut svojo mrežo uspelo ohraniti celo nedotaknjeno.

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic bodo naslednjič na delu že v četrtek, ko bodo v alpski ligi v domači dvorani gostili zasedbo Gherdeine.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano