14 golov v mreži Bleda

HKMK Bled – HDD SIJ Acroni Jesenice 0:14 (0:3, 0:6, 0:5)

Državno prvenstvo, 2. krog

Torek, 29. 9. 2020, ob 19.00

Začelo se je državno prvenstvo Slovenije v hokeju na ledu. Že prejšnji teden je bil na sporedu 1. krog, ki pa ga Železarji niso odigrali. Ekipa Mariborskih Lisjakov namreč ni pripotovala v Podmežaklo in tekma je bila registrirana s 5:0 v našo korist. V 2. krogu so se naši fantje odpravili na bližnji Bled. Z Blejčani smo se pred kratkim v pokalu Slovenije že srečali in takrat slavili s 7:1. Razplet in komentar nocojšnje tekme, pa si lahko preberete v nadaljevanju.

Seršen, Tavželj in Crnovič za gladko vodstvo po 1. tretjini

V vratih Železarjev je tekmo začel Us, nasproti mu je stal mladi Mark Justin. Jeseničani so bili že od prve minute gospodarji na ledeni ploskvi. Povedli so v 6. minuti, ko je bil pred golom iznajdljiv Seršen. 3 minute kasneje je na semaforju pisalo že 0:2. Z leve strani je lepo zadel kapetan Tavželj. Napadi Jeseničanov so se nadaljevali in 5 minut pred koncem tretjine je bil uspešen še Crnovič. Domači so le redko pogledali v svojo napdalno tretjino in rezultat 0:3 je bil po 20. minutah povsem zaslužen.

Železaji nasuli kar 6 zadetkov v 2. tretjini

Jeseničani so v 2. tretjino vstopili z igralcem manj na ledeni ploskvi, potem ko je bil izključen Sodja, a Blejčani niso uspeli resneje ogroziti vrat Žana Usa. Jeseničani v belem, so za tem znova zagospodarili na igrišču in v 25. minuti je krasno podajo Širovnika izkoristil Rajsar. Manj kot minuto kasneje je v golu Bleda odjeknila petarda, zadel je Šturm. V 32. minuti je krasen prodor po desni uprizoril Jezovšek in šesti gol v mreži je prinesel menjavo v blejskih vratih. Justina je zamenjala obetavna slovenska vratarka Pia Dukarič, ki pa je klonila kmalu po vstopu v igro. Železarji so krasno izigrali blejsko obrambo, za sedmico pa je poskrbel Timotej Kočar. Prevlada naših fantov se je nadaljevala. Do konca tretjine smo zadeli še dvakrat. Uspešna sta bila Hebar in Crnovič.

Jeseniški ostrostrelci so se ustavili pri štirinajstih zadetkih

Jeseniški branilci so bili nocoj odlično strelsko razpoloženi. Že po nekaj sekundah nadaljevanja je bil uspešen Stojan. Minuto kaneje je Sodja povišal na +11. Blejčanom je ob izključitvi Djumiča vendarle uspelo vsaj malce ogreti tudi Usa, a do zadetka domačini niso uspeli priti. V 45. minuti je bil v protinapadu uspešen Tomaževič. Jeseniški stroj se ni in ni hotel ustaviti, v 47. minuti je Seršen zadel še 2. na tekmi, nekaj minut kasneje je Urukalo dosegel še zadnji, 14. gol Jesenic na tekmi. Jeseničani so danes prerešetali mrežo nasprotnikov in tako dodobra namerili svoje strelske topove pred sobotnim večnim derbijem v Ljubljani.

Kratek komentar po koncu tekme je podal eden od številnih današnjih strelcev, Gašper Seršen

“Občutki po tekmi so dobri. Vedeli smo, da smo proti ekipi Bleda veliki favoriti. Mi smo bili dobro motivirani in odigrali tekmo tako kot se spodobi. Dosegli smo veliko golov, kar je siguno dobro za našo samozavest in s to popotnico gremo naprej v naslednje tekme, ki nas čakajo v Alpski ligi.”

Delite s prijatelji

Povezano