Author picture

Prva zmaga v pripravljalnem obdobju

HDD SIJ Acroni Jesenice – Selekcija Slovenije 4:3 (1:2, 2:0, 1:1)

Športna dvorana Bled

Petek, 11. 9. 2020, ob 19.00

Drugi dan poletne hokejske lige na Bledu je postregel z le enim dvobojem. V večernem terminu so palice prekrižali hokejisti Jesenic in člani selekcije Slovenije. Ta je sestavljena iz igralcev slovenskih klubov, ki bodo v prihodnji sezoni zaigrali v ligi IHL. Na blejskem turnirju nad njimi dirigentsko palico vihti slovenski selektor, legenda Jesenic, Matjaž Kopitar.

Jeseničani v zaostanku po prvih 20. minutah

Žan Us je po včerajšnji dobri predstavi dobil malce počitka, med vratnicama je tako stal Urban Avsenik. Njegov kolega, čuvaj na nasprotni strani, je bil nekdanji vratar Jesenic Jure Pavlič. V uvodnih nekaj minutah so Jeseničani prevzeli pobudo na igrišču. V 10. minuti je vse kazalo na prvi zadetek rdečih, a ga je sodnik zaradi premaknjenega gola razveljavil. Zato pa je minuto kasneje Golica v blejski dvorani vendarle zazvenela. Po krasni akciji je Tomaževič z leve strani matiral Pavliča. V nadaljevanju je selekcija Slovenije prišla do ene redkih lepih priložnosti. Avsenik je bil ob strelu Zupana nemočen. Selekcija Slovenije je nadaljevala z disciplinirano igro in 2 minuti pred koncem tretjine je Zupan odbito ploščico pred Avsenikom uspel potisniti v gol. S svojim drugim zadetkom je postavil končni izid tretjine.

Hebar 2x v polno v eni minuti

V nadaljevanju so prvi zapretili člani selekcije Slovenije. Po strelu z modre se je s pravo parado izkazal Avsenik. V 25. minuti smo prvič na tekmi igrali z igralcem več. Kljub stalnemu obleganju vrat, Pavliča nismo uspeli premagati. Sledila je raztrgana igra na obeh straneh, v 31. minuti smo znova dočakali poweplay. Tokrat smo ga uspešno izkoristili, z modre je lepo zadel Andrej Hebar. Minuto kasneje je znova počilo! Pred golom Pavliča se je ponovno odlično znašel Hebar. Ob zaključku tretjine so imeli številčno prednost tudi Slovenci, a si niso ustvarili večjih priložnosti. Jeseničani so v zadnjo tretjino tako vstopili z zadetkom prednosti.

Zmaga kot dobra popotnica pred jutrišnjim derbijem

Uvod v zadnjih 20 minut je postregel z nekaj priložnostmi na obeh straneh, ob zaključkih je manjkalo malce zbranosti. V 4.minuti nadaljevanja smo bili znova v številčni prednosti. Plošček je krožil okoli slovenske obrambe, Jezovšek pa je s fenomenalnim strelom pod prečko povišal na 4:2. 7 minut pred koncem je selekcija Slovenije uspela znižati rezultat. Ob igri z igralcem več se je pred golom Avsenika lepo znašel Jenko. Tekma je bila znova odprta. Železarji so začeli nadzorovati potek srečanja in Slovence oddaljili od Avsenikovih vrat. Napadali smo, tudi ob številčni premoči, a je nasprotnike uspešno reševal Pavlič. Selekcija Slovenije si ni priigrala več nobene priložnosti in tekmo smo rutinirano pripeljali do konca. Zmaga je odlična popotnica pred prvim letošnjim derbijem, ki ga vsi že nestrpno pričakujemo. 

Delite s prijatelji

Povezano