Author picture

Uspešna revanša proti Pustertalu

HDD SIJ Acroni Jesenice – HC Pustertal Wölfe 5:2 (3:0, 0:2, 2:0)

Pripravljalna tekma

Sobota, 26. 9. 2020, ob 18.00

2 dni po tem, ko so se Železarji z volkovi srečali v Brunecku, je sledila revanša v dvorani Podmežakla. V četrtek so bili južni Tirolci uspešnejši od Jeseničanov, slavili so s 5:0. Po 2. marcu 2020, je bila to sploh prva tekma v domači lepotici. Veseli dejstvo, da se je na tekmi zbralo več sto zvestih privržencev rdečih. Srčno upamo, da nam bo situacija z virusom kmalu dopustila, da nas bo na domačih tekmah še veliko več. O tem kako je šlo Železarjem na zadnji pripravljalni tekmi pred začetkom sezone v Alpski hokejski ligi, pa si lahko preberete v nadaljevanju.

Odlična prva tretjina rdečih

Jeseničani so se prvič predstavili v rdečih dresih, ki jih bodo nosili v sezoni 2020/21. Tekmo je v vratih začel Us. Naši fantje so odlično odprli srečanje. Že v 3. minuti je po podaji Ščapa zadel Jezovšek. Tudi v nadaljevanju so bili domači podjetnejši, z obrambami se je nekajkrat izkazal gostujoči čuvaj mreže Stoll. Ob številčni premoči smo na polovici 1. tretjine oblegali vrata Pustertala, a ob tem zadeli le vratnico. Izjemno igro smo v 13. minuti kronali z drugim zadetkom. Najprej je Jezovšek zadel vratnico, za tem pa je Sodja plošček elegantno pospravil v mrežo. Slabe 3 minute pred koncem smo zadeli še tretjič, pred golom je bil iznajdljiv Glavič. To je bil tudi rezultat po prvih 20. minutah, ki so jih Železarji odigrali z odliko.

Pustertal se je vrnil v igro

Prvih 5 minut 2. tretjine smo spremljali izenačeno in dinamično igro na obeh straneh. Z nekaj odličnimi posredovanji sta se izkazala Us in Stoll. Kočar je imel izjemno priložnost za zadetek, a ga je od uspeha ločilo le nekaj milimetrov. Na polovici tekme je bil izključen Djumič in gostje so znali izkoristiti številčno premoč, zadel je Althuber. Druga polovica tretjine je ponudila manj priložnosti. Ob zaključku so imeli gostje drugič na tekmi številčno premoč, ki so jo 18 sekund pred koncem znova kronali z zadetkom. Uspešen je bil Berger. Obetalo se nam je zanimivih zadnjih 20 minut tekme.

Zrela predstava za končno zmago

Gledalci so spremljali zanimiv uvod v zadnjo tretjino. V 46. minuti je “s prve” fantastično zadel Rajsar in Jeseničani so znova ušli na +2. V 49. minuti je bil izključen Urukalo in tokrat so se naši fantje z odliko ubranili. Jeseničani so dolgo časa lepo nadzirali potek tekme, volkovi pa so si 5 minut pred koncem tekme prislužili novo prednost igralca več. Zanesljiva obramba, na čelu z vratarjem Usom, se znova ni pustila premagati. 2 minuti pred koncem srečanja je Mirko Djumič pokopal še zadnje upe južnih tirolcev in postavil končni rezultat 5:2. Z zmago smo zaključili izredno uspešno obdobje pred začetkom lige AHL.

Krajši komentar po današnji tekmi je podal Patrik Rajsar:

“Tekmo smo dobro začeli. Dobro smo pritiskali na nasprotnika, igrali smo tako kot smo se zmenili in to nas je pripeljalo do treh dobrih golov. Tako kot je rekel trener, treba je poskušati s streli na gol. To smo storili in temu primeren je bil tudi rezultat po prvi tretjini. Drugo tretjino smo malce zmanjšali tempo, nismo igrali tako, kot smo bili zmenjeni. Storili smo dve, tri napake ob igri z igralcem manj in s tem so se nam približali. Tretjo tretjino smo se hvala bogu zbrali, upoštevali smo navodila trenerja in zaključili tekmo z zasluženo zmago. Lepo je, da smo pripravljalno obdobje zaključili z zmago proti eni izmed boljših ekip v ligi AHL. To je sigurno velik plus za našo ekipo. Dobro smo odigrali večino tekem v pripravljalnem obdobju, bili so tudi kakšni kiksi, kakšne slabše tretjine. Tekma v Pustertalu se nam je čisto ponesrečila, ampak zdaj se bo treba skoncentrirati naprej na Alpsko ligo, začnemo z dvema derbijema. Tekmi bosta težki, a treba bo spet pokazati borbo, srce, željo in verjamem, da nas bo to popeljalo do zmage!”

Delite s prijatelji

Povezano