3 točke tokrat ostale v Asiagu

Asiago Hockey – HDD SIJ Acroni Jesenice 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Alpska hokejska liga

Sreda, 6. 1. 2021, ob 19.00

Lahko bi rekli končno! Železarji so po natanko mesecu dni znova zaigrali v Alpski hokejski ligi. Nocojšnji nasprotnik je napovedoval zanimivo tekmo. Ekipa Asiaga je v letošnji sezoni odigrala že nekaj dobrih partij. Na lestvici so trenutno pred našimi fanti, a to v teh trenutkih ne pomeni prav veliko, saj so Italijani odigrali kar 6 tekem več od Jesenic. Kako je šlo našemu moštvu na nocojšnjem gostovanju, si lahko preberete v spodnjem povzetku tekme.

Gellert ukanil pokritega Usa in poskrbel za minimalno vodstvo

Prvih pet minut tekme je postreglo z nekaj priložnostmi na obeh straneh. Jeseničani so zapravili svoj prvi powerplay na tekmi, Asiagu se je ob igri z igralcem manj ponudila priložnost za zadetek, a je bil Žan Us na mestu. V naslednjih minutah smo spremljali dokaj izenačen dvoboj. Naši fantje so dobro stali na ledeni ploskvi, a je domačim v 13. minuti s strelom od daleč uspelo premagati pokritega Usa. Strelec je bil Gellert. Trd boj v Asiagu se je nadaljeval tudi do konca tretjine. Obe ekipi sta bili disciplinirani, naši fantje so dobro odgovorili na prejeti zadetek, a je manjkal kakšen konkretnejši strel proti vratom 27-letnega Gianluce Vallinija. Tretjina se je tako končala z minimalnim vodstvom domačih.

Domači ob številčni prednosti povišali svoje vodstvo

Asiago je bil na začetku 2. tretjine podjetnejši. Domači so zapretil z nekaj streli na naša vrata, a je bil Us vselej zelo zanesljiv. V 26. minuti smo videli tudi prvi powerplay Asiaga, na klop za kaznovane se je usedel Bine Mašič. Domači so nekajkrat dobro poskušali, a je rezultat ostal nespremenjen. Hitro za tem so imeli igralca več tudi naši fantje, a je Vallini obranil vse strele na svoja vrata. Kljub temu so bili to trenutki, v katerih so naši fantje ujeli pravi ritem in odločneje krenili proti domačim vratom. Žal noben plošček ni hotel v mrežo Asiaga, zato pa so domači dobri 2 minuti pred koncem tretjine izkoristili izključitev Ščapa in povišali svoje vodstvo na 2:0. Pred golom je bil iznajdljiv McParland. Pred Železarji je bilo zahtevnih zadnjih 20 minut.

Domači na koncu do zanesljive zmage

V prvih nekaj minutah zadnje tretjine smo znova spremljali izenačen dvoboj. Naši fantje so imeli nekaj priložnosti, največjo si je priigral Svetina, a se je z dobrim posredovanjem izkazal Vallini. V 46. minuti je bila znova na tapeti naša obramba, saj si je Timotej Kočar prislužil malo kazen. Asiago je vnovič izkoristil številčno premoč, še drugič nocoj je zadel Gellert in s tem močno zmanjšal možnosti za preobrat Jeseničanov. Koncentracija je popustila, na klop za kaznovanje se je usedel še Tomaževič, ki si je prislužil 2+2 minuti kazni. Domači so plošček dobro držali v svoji napadalni tretjini, čas pa je hitro tekel v njihovo korist. Kanček upanja je dobrih 5 minut pred koncem ponudila izključitev na domači strani, a Železarji powerplaya niso odigrali dobro in tekma je bila odločena. Naši fantje bodo nove točke v Alpski hokejski ligi lovili že v soboto, ko v Podmežaklo prihaja ekipa iz Vipitena.

Komentar po tekmi je podal Andrej Hebar:

“Težko je pogoltniti tak poraz. Moje mnenje je, da smo bili skozi celotno tekmo veliko boljši nasprotnik, da smo si ustvarili veliko več priložnosti, ampak brez gola je tekmo težko zmagati in treba bo popraviti učinkovitost že naslednjo tekmo proti Vipitenu. Upam, da bomo v soboto srečnejši in zmagali.”

Delite s prijatelji

Povezano