Author picture

Kapetan ostaja Železar!

Prvi kamenček k igralskemu mozaiku je s podpisom nove pogodbe dodal Gašper Glavič. Napadalec, ki šteje 26 let, vstopa že v svojo 10. sezono v članskem dresu železarjev. Gašper velja za izredno borbenega igralca, s svojo pozitivnostjo in glasom v garderobi pa si je pred dvema sezonama prislužil tudi kapetanski trak.

Gašper, kakšni so tvoji občutki ob vstopu v 10. člansko sezono?
“Tako, kot vsak otrok, ki je začel igrati hokej na Jesenicah, sem si tudi jaz vedno želel zaigrati za člansko moštvo, da pa bi toliko let lahko zastopal rdeče barve, pa si nisem nikoli predstavljal. Skozi vsa leta sem zamenjal veliko soigralcev in trenerjev ter se od vsakega posebej nekaj naučil, tako da bom v prihodnosti z veseljem in ponosom pridobljeno znanje in izkušnje prenašal na nove mlade igralce.”

Si kapetan aktualnih prvakov Alpske lige. Ali ti je bilo težje loviti naslov ali ti ga bo morda težje ubraniti?
“Po pravici povedano ne vem kako je braniti naslov, saj je to naš prvi osvojeni naslov v ligi AHL, lahko pa rečem, da je bilo lovljenje le tega zelo težko, saj smo ga lovili dolgih 7 let. Upam da ga bo braniti nekoliko lažje.”

Kakšni pa so tvoj osebni cilji v novi sezoni?
“Sam želim na najboljši možni način pomagati ekipi na in izven leda. Vloga kapetana na Jesenicah je velika odgovornost in sam se tega tudi zavedam. Glede začrtanih ciljev kluba bo kot kaže veliko novih obrazov, katerim želim pomagati, da se čim hitreje vključijo v ekipo, ter jim biti velika opora, saj vem da je včasih teža rdečega dresa v prvi sezoni kar težka.”

Gašper, veseli smo da ostajaš z nami!

Delite s prijatelji

Povezano