Author picture

Rožle Bohinc bo izkušnje še naprej nabiral kot železar!

Velikokrat rečemo, da na mladih svet svoji in železarji imajo v svoji sredini zagotovo zelo zanimivega mladeniča. Gre za 19 – letnega, 187 centimetrov visokega branilca, ki sliši na ime Rožle Bohinc. Rožle je perspektiven branilec, član slovenske reprezentance do 20 let, ki se je hokeja naučil na Bledu. Za tamkajšno člansko ekipo je v ligi IHL debitiral že pred nekaj sezonami, igral pa je tudi za mladinsko ekipo Kranja. Pred pričetkom lanske sezone se je preselil na Jesenice, kjer je prvič izkusil igranje hokeja na nivoju Alpske hokejske lige. Trener Glavič ga izjemno ceni, posledično pa mu je na ledu ponudil tudi veliko minutažo. V lanski sezoni je bil tudi član jeseniških mladincev, s katerimi je osvojil ligo IHL do 19 let in pa član druge ekipe Jesenic, ki je pokorila konkurenco v članski ligi IHL. V Alpski hokejski ligi je skupno odigral 26 tekem, prispeval pa je 4 asistence. Za Rožleta bo letošnja sezona že njegova druga v Alpski ligi, od njega pa pričakujemo še večji napredek kot ga je naredil v lanski sezoni.

Rožle, naši ekipi si se pridružil v lanski sezoni. Kakšna je bila tvoja izkušnja v tej šampionski sezoni?
“Izkušnja je bila zelo pozitivna in dobra. Mislim, da smo vsi od lanske sezone odnesli veliko dobrih izkušenj, ki nam bodo v prihodnje prišle zelo prav.”

V prihajajoči sezoni boš imel v ekipi pomembno vlogo. Kakšni so tvoji cilji in pričakovanja za novo sezono?
“Cilj naslednje sezone je brez dvoma ubraniti naslov prvakov v Alpski ligi in napredovati kot ekipa, na osebni ravni pa pričakujem čim večji napredek v igri.”

Gaber Glavič, trener: “Rožle je eden najbolj perspektivnih mladih igralcev v Sloveniji! Zelo sem vesel, da ostaja z nami. Ima vse kar potrebuje dober branilec. Ob takšnem napredku, kot ga je pokazal v lanski sezoni in s pridobitvijo izkušenj, ga čaka svetla prihodnost. Mislim, da bo kmalu branilec slovenske članske reprezentance.”

Delite s prijatelji

Povezano