Author picture

A. Ulčar in T. Cvetkovič dopolnjujeta trenerski štab

V prejšnjih tednih smo na naši spletni strani predstavili večji del ekipe, HDD SIJ Acroni Jesenice, za sezono 2020/2021. Posebej smo se zahvalili tistim, ki zaradi takšnih in drugačnih razlogov niso več del rdeče hokejske družine. Predstavitev ekipe smo začeli z novico o podaljšanju pogodbe z glavnim trenerjem. Čas je, da razkrijemo še pomočnika Mitje Šivica v novi sezoni.

Anže Ulčar je bil v lanski sezoni zadolžen za delo z vratarji. S fanti se je srečeval le nekajkrat tedensko. V prihodnje bo sodelovanje med klubom in nekdanjim hokejskim vratarjem, ki bo prihodnji mesec dopolnil 41 let, bolj intenzivno. Anže Ulčar bo namreč ves čas z ekipo in je prevzel tudi vlogo prvega pomočnika glavnega trenerja: ”Zelo sem vesel, da sem podaljšal pogodbo z Jesenicami in ostajam del ekipe, ki ima velik potencial, tako pri razvoju posameznikov, kot celotnega moštva. Všeč mi je pristop za katerega so se v klubu odločili. Rekel bi, da je v minuli sezoni glavni trener, Mitja Šivic, prinesel svež veter v slovenski hokejski prostor. To je eden glavnih razlogov, da sem se odločil za korak naprej v moji trenerski karieri. V novi sezoni bom namreč nastopal tudi v vlogi pomočnika glavnega trenerja. Vsakega novega izziva se vedno veselim. Če se osredotočim na vratarje, sem izredno vesel, da bom lahko delal s temi fanti. Vse sem spoznal že pred tem. Glede osebnostnih lastnosti, so vsi na izjemno visokem nivoju, kar se mi zdi zelo pomembno. So odprtega duha. Želijo se razvijati, kot vratarji in kot osebnosti. Mislim, da nas čaka lepa sezona v kateri se bomo lahko učili eden od drugega. Cilji so, da bi osvojili lovorike v vseh tekmovanjih. Vemo, kaj Jesenice pomenijo v slovenskem hokejskem prostoru. Zavedam se, kakšna so pričakovanja in česa smo zmožni. Optimistično se podajamo v novo sezono.”

103960487 2595401634056923 4861660745384262082 n

Svojo obrazložitev o podaljšanju pogodbe z Anžetom Ulčarjem, je podal športni direktor, Marcel Rodman: ”Imeli smo željo, da bi sestavili čim bolj odprt trenerski štab, s trenerji, ki bi imeli čim več energije in bi se bili pripravljeni učiti. Predvsem pa, da bi bili dobri ljudje. Mislim, da Anže odgovarja vsem naštetim kriterijem. Je človek, ki se zaveda, da se je potrebno določenim stvarem podrediti. Pripravljen se je izpopolnjevati. Rad pomaga. Kot nekdanji hokejist ima kar nekaj izkušenj, nabral si jih je tudi v tujini. Vesel sem, da bo, kot trener za vratarje, vedno prisoten na treningih. Temu v prejšnji sezoni ni bilo tako. Z glavnim trenerjem veliko sodelujeta in si izmenjujeta zamisli o vsem, kar se tiče hokeja. Anže bo naše pomembno orožje v trenerskem štabu. Zelo sem vesel, da z nami nadaljuje zgodbo.”

Sodobni šport je postal prava znanost, s katero se ukvarjajo tudi strokovnjaki, ki niso neposredno povezani z njim. Pomembno vlogo v velikih klubih igra zdravniško osebje. Moštva iščejo zdravstvene delavce, ki imajo določene izkušnje s športom. Tom Cvetkovič je nekdanji teniški igralec, ki zaključuje študij splošne medicine. Od začetka študija se posveča športni medicini, preventivi, rehabilitaciji in različnim vrstam trenažnih procesov ter njihovemu učinku na športnika. Tekom študija je prejel diplomo Janeza Plečnika za izjemne študijske dosežke in Prešernovo priznanje. Lani je svoje znanje izpopolnjeval v Houstonu v ZDA. V dosedanji praksi je večinoma delal s tenisači. Z njegovim prihodom je klub storil korak naprej tudi na tem področju. Tom, poleg zdravniške prakse, prevzema mesto pomočnika in svetovalca glavnega trenerja. O svojem sodelovanju z železarji je povedal: ”Vesel in ponosen sem, da sem se pridružil jeseniškemu klubu. Ob tej priložnosti bi se vodstvu rad zahvalil za zaupanje. Verjamem, da bo naše sodelovanje zelo uspešno. S fanti bom v glavnem delal na preventivi, saj je, po mojem mnenju, to eden ključnih dejavnikov v športu. Posebej se bom posvetil tudi športni prehrani, ki je osnova za prenašanje različnih naporov in prevečkrat ostane zapostavljena. Moja želja je, da bi vsakemu igralcu omogočil čim večji napredek in razvoj, ne le v strogem hokejskem smislu. Velik izziv mi predstavlja tudi delo s trenerjema, Mitjo in Anžetom. Tega se izredno veselim. V prvih tednih skupnih treningov, sem videl motivirano, dela željno in fizično izjemno pripravljeno ekipo. Prepričan sem, da je pred nami izjemno uspešna sezona.”

103866480 895571570948734 3496308666320142281 n

O zadnji okrepitvi ob igrišču je Marcel Rodman povedal: ”Imamo glavnega trenerja, ki odlično dela z igralci. Imamo pomočnika trenerja, ki odlično dela z vratarji. Iskali smo še vezni člen, ki se ne nanaša le strogo na hokejski del. To se nam je zdelo pomembno. Tom je pri svojem delu zelo marljiv. Posveča se detajlom, ki niso vezani na sam hokej. V tem smislu pač ni toliko podkovan. Postal je del naše ekipe predvsem z zdravstvenega vidika, z vidika prehrane in podobnih stvari, ki se jih mora vsak športnik zavedati. Zelo vesel sem, da se nam je pridružil, saj verjamem, da bo lepo dopolnjeval hokejski del s preostalim športnim delom priprave. Z njim bodo fantje spoznali določene stvari, ki jim prej niso bile predstavljene. Igralci se bodo na ta način veliko naučili in s tem bomo kot ekipa še močnejši. Na ta način smo zaokrožili trenerski štab, s katerim bodo fantje ogromno pridobili.”

ENA EKIPA, ENO SRCE!

 

Avtor: Aleš Brun

Delite s prijatelji

Povezano