Aleksander Petrov novi trener jeseniških vratarjev

HDD SIJ Acroni Jesenice je še okrepilo svoj trenerski štab. Klub je namreč v svoje vrste pripeljal Aleksandra Petrova, ki bo v aktualni tekmovalni sezoni opravljal delo trenerja vratarjev.

Petrov je v slovenskem hokejskem prostoru znano ime. Svoj čas kot vratar je v večini preživel na domačih Jesenicah, v zadnjih letih pa se je tudi v vlogi trenerja preizkusil v Združenih arabskih emiratih, kjer je pridobival pomembne izkušnje vodenja različnih selekcij na klubski in reprezentančni ravni. V našem klubu pa bo do še boljših predstav pomagal trem vratarjem Oscarju Frobergu, Urbanu Avseniku in Žigi Kogovšku.

Pred novim kariernim izzivom Aleksander Petrov: “Vesel sem, da sem se lahko vrnil v domači kraj, tja kjer sem pričel svojo hokejsko kariero. Vedno se je lepo vrniti domov, pa čeprav tokrat v malo drugačni vlogi. Občutki so enkratni, tudi atmosfera v ekipi je super, hkrati pa so me vsi člani ekipe zelo lepo sprejeli. Moj cilj je, da z ekipo, tako z golmani kot ostalimi člani, sodelujemo složno in seveda osvojimo alpsko hokejsko ligo. Želim si, da bi ta ekipa čim prej zaigrala v višji ligi, saj si to zasluži, prav tako pa bi fantje s svojim garanjem in trmo lahko hitro postali konkurenčni ostalim moštvom. Na tem mestu pa bi se rad zahvalil celotnemu trenerskemu štabu in vodstvu kluba za ponujeno priložnost.”

Delite s prijatelji

Povezano