Aljoša Crnovič ne bo več nosil rdečega dresa

Aljoša Crnovič v letošnji sezoni ne bo več nastopal za Železarje.

V minulih dneh je Aljoša Crnovič samostojno izrazil željo, da zapusti našo ekipo. Prav tako je bila iz njegove strani podana zahteva za prekinitev pogodbe, s katero je Železarjem obljubil zvestobo do konca letošnje sezone. Razlog za prekinitev pogodbe s klubom je, da je njegova želja nadaljevati svojo kariero v Olimpiji, s katero je že bila podpisana pogodba z njegove strani. V klubu na odločitve posameznikov ne moremo niti ne želimo vplivati zato smo njegovo željo in prošnjo spoštovali.

Zaradi že sklenjenega dogovora z novim klubom v katerega bo prestopil Aljoša, pa po mnenju vodstva kluba in privolitvijo glavnega trenerja ne more biti več član naše ekipe in igrati tekme v rdečem dresu. Odločitev je bila sprejeta na podlagi dogovorov znotraj kluba, saj ne želimo, da bi določene odločitve vplivale na razpoloženje ostalih igralcev in članov ekipe.

Izjava direktorja kluba, Anžeta Pogačarja, ob prekinitvi sodelovanja z Aljošom Crnovičem:

Igralec Aljoša Crnovič je vložil zahtevo za enostransko prekinitev pogodbe, saj si želi kariero nadaljevati na višjem nivoju in sicer v klubu, HK SŽ Olimpija, ki je v tem trenutku edina vstopna točka v ligo ICHL za igralce iz slovenskega prostora. Ker je z novim klubom že sklenil dogovor je odstranjen iz ekipe HDD SIJ Acroni Jesenice, kljub temu, da pogodba z našim klubom še ni uradno prekinjena. V kolikor bo v določenem časovnem roku izpolnil pogodbena določila iz veljavne pogodbe s HDD Jesenice bo pridobil status prostega igralca, saj v našem klubu ne želimo zadrževati v ekipi igralca, ki ne želi biti del naše zgodbe. Aljošu se zahvaljujem za njegov doprinos k minulim uspehom naše ekipe. Hkrati pa bi želel kadrovnikom našega rivala sporočiti,  naj ne živijo v strahu saj se na Jesenicah ne posložujemo metod novačenja igralcev večnega tekmeca med končnico ali finalom državnega prvenstva ter pred večnim derbijem. Prav tako prosimo, da naši večni rivali ne komunicirajo kakršnega koli spoštovanja med kluboma, saj tega nikakor ni moč zaslediti. Očitno je, da kljub temu, da je njihova ekipa boljša (na papirju) in igra v po besedah močnejši ligi, smo jim očitno Jeseničani še vedno trn v peti. Veseli smo, da v nas vidijo težkega nasprotnika, pomislimo samo kaj bi bilo, če bi Jesenice delovale z enakim proračunom.”

Delite s prijatelji

Povezano