Author picture

Aljoša Pretnar, dobrodošel med železarji!

Naša ekipa se počasi sestavlja! Poleg Gašperja Glaviča ter Žana Jezovška sta se ekipi pridružila tudi Eric Pance in Jaša Jenko. Zdaj pa je čas, da predstavimo še enega fanta, ki bo v novi sezoni prvič oblekel rdeči dres. Novi član ekipe, HDD SIJ Acroni Jesenice, je Aljoša Pretnar.

FB IMG 1598123591318

Gre za mladega branilca, ki bo 20. avgusta dopolnil svojih okroglih 20 let. Prve hokejske korake je naredil kot napadalec v beljski hokejski ekipi, kjer je preživel večino svoje kariere. Zadnje tri sezone pa je bil Aljoša član ekipe U20 nemškega kluba Kaufbeuren, kjer je izuril svoje hokejsko znanje branilca in imel eno vodilnih vlog. Mladi branilec je tudi član reprezentance Slovenije U20, kjer mu je bila na zadnjem svetovnem prvenstvu dodeljena tudi vloga namestnika kapetana. Aljoša boste v prihajajoči sezoni lahko našli v rdečem dresu pod številko 77.

Prestop v HDD SIJ Acroni Jesenice mi pomeni ogromno, saj sem kot otrok vedno hodil v Podmežaklo na tekme in si nikoli nisem predstavljal, da bom kdaj dobil takšno priložnost. Igrati za rdeči dres mi bo v veliko čast, ponos in veselje.” je ob podpisu z nami delil svoje občutke Aljoša. Zaupal nam je tudi nekja svojih ciljev: Mislim, da mi bodo na Jesenicah pomagali, da bom lažje napredoval, saj sem še mlad. Lansko sezono jim je malo zmanjkalo do osvojitve Alpske hokejske lige tako, da pričakujem osvojitev v letošnji sezoni. V državnem prvenstvu pa si želim, da bi zasedli čimvišje mestio”

Naša vizija v zadnjih letih je poleg trdega dela tudi ponuditi priložnost mladim, talentiranim igralcem. Aljoša je zadnje sezone igral v Nemčiji in bil član reprezentance do 20 leta, zdaj pa je čas, da se preizkusi v članskem hokeju. Veseli smo, da bo članski hokej okusil v našem dresu.“ je ob podpisu pogodbe povedal direktor kluba, Anže Pogačar.

Aljoša, dobrodošel na Jesenicah!

Delite s prijatelji

Povezano