Andrej Hebar zaključuje svojo hokejsko kariero

Vsem dobro poznani hokejist, Andrej Hebar, zaključuje svojo kariero. Marsikateri, ne samo jeseniški, hokejski navijač bo številko 84 vedno povezoval prav z njim. Prav zagotovo pa si ga bomo vsi zpomnili po njegovi borbenosti, pripadnosti klubu za katerega je igral in požrtvovalnosti na ledeni ploskvi in izven nje.

WhatsApp Image 2021 06 03 at 7.05.20 PM 3

Pa vendar ima vsaka zgodba svoj konec. Tako se je tudi Andrej odločil, da zaključi svojo igralno hokejsko kariero. Finalna tekma 10. maja, na kateri je z Železarji osvojil pokal državnega prvenstva, je bila tako zadnja tekma v njegovi 32-letni hokejski karieri. Da bo temu tako, pa je namignil že v svojem prvem intervjuju takoj po končani tekmi, ko je izpostavil, da bi bil to sijajen trenutek za zaključek njegove dolgoletne kariere.

WhatsApp Image 2021 06 03 at 7.05.20 PM 5

Andrej je že kot otrok hitro začel graditi in sanjati o vrhunski karieri. Hokejska pot ga je kmalu ponesla v tujino, a se je kljub vsemu z veseljem vračal domov v Slovenijo, kjer je navduševal tako jeseniške in ljubljanske kot ostale hokejske navijače. V svoji karieri je osvojil kar 7 naslovov državnih prvakov – 4 v rdečem in 3 v zelenem dresu. Prav tako pa je bil zadnjih nekaj let nepogrešljivi član slovenske reprezentance in skupaj z ostalimi risi v sezoni 2017/18 Slovenijo zastopal na Olimpijskih igrah.

Zadnji dve leti pa je ponosno nosil rdeči dres in navduševal jeseniške navijače. Prav vsi se ga bomo zagotovo spominjali kot eno izmed jeseniških zvezd, ki je z velikim srcem, jekleno voljo in svojo borbenostjo veliko doprinesel tudi jeseniškemu hokeju in klubu.

Ob svojem zaključku kariere, pa je nekaj besed za nas spregovoril tudi Andrej: “Hokeju sem dal svojih velikih 32 let. Temu športu sem se predal z vso dušo, srcem in telesom. Srečen pa sem, da sem svojo kariero lahko končal v rdečem dresu. Hvala navijači in hvala vodstvo! Ena ekipa, eno srce!”

WhatsApp Image 2021 06 03 at 7.05.20 PM 2

Dragi, Andrej. Hvala tudi tebi za tvojo predanost in doprinos slovenskemu hokeju in našemu klubu. Celotna ekipa HDD SIJ Acroni Jesenice ti želi veliko sreče na tvoji novi življenjski poti.

Ena ekipa, eno srce. 

Delite s prijatelji

Povezano