Author picture

Antti Karjalainen: “Na Jesenicah uživam in želim nadaljevati dobro delo, ki smo opravili do zdaj”

Finec Antti Karjalainen je pred začetkom letošnje sezone okrepil našo ekipo in že kot novinec v dresu Sij Acroni Jesenic z izjemnimi predstavami postal ljubljenec domačega občinstva. Fantastične obrambe pa bo med vratnicama naše ekipe lahko nadaljeval tudi v naslednji sezoni, saj je najboljši vratar alpske lige z Jesenicami podaljšal pogodbo za še eno leto! Ob tej priložnosti smo se s pomembnim članom naše ekipe pogovorili o njegovih začetkih na Jesenicah, počutju v Sloveniji, igranju v alpski ligi in pričakovanjih v prihodnosti.

Antti, kako si prvič izvedel za Jesenice in kaj te je sem pripeljalo?

Na spletni strani Eliteprospects sem iskal dobre ekipe, ki potrebujejo vratarja. Med zadetki sem našel Jesenice. O klubu sem se nato pozanimal na spletu. Prav tako sem prijatelj z Luko Gračnarjem. Prosil sem ga za nekaj informacij. Povedal mi je vse, kar sem moral vedeti o klubu, ljudeh, državi itd. Uspel me je prepričati in tako sem se odločil, da podpišem pogodbo z Jesenicami.

Kako ti je všeč življenje v Sloveniji?

Ta država mi je res všeč. Uživam v čudoviti naravi in v družbi prijetnih ljudi. Luka Ulamec mi je povedal za veliko čudovitih krajev, ki jih je vredno obiskati. Med sezono sem poskušal čim bolj raziskati Slovenijo. Živim v Radovljici in moja soseska je res izjemna. Tudi ne Jesenicah je odlična infrastruktura. V slačilnici imamo savno, kar se mi zdi izjemno.

V svoji karieri si poleg Finske igral še v Avstriji, Nemčiji in na Švedskem. Kako se Jesenice primerjajo s klubi s teh držav?

Povsod se igra dober hokej. Največja razlika tukaj pa je, da so se skoraj vsi fantje poznali že pred začetkom sezone. Kar nekaj tekem smo odigrali tudi poleg alpske lige, kar je zame nekaj novega.

Zaenkrat imaš v alpski ligi izjemno sezono. Kako si sam zadovoljen s svojo igro?

Užival sem v velikem številu tekem, ki sem jih odigral. Mislim, da sem zaenkrat kazal dobre predstave, a je vedno prostor za napredek.

Kakšno se ti zdi vzdušje v moštvu?

Vsi fantje so zelo v redu in všeč mi je, da vsi dobro govorijo angleško. Imamo dober moštveni duh že od začetka sezone. Seveda je to lahko, ko zmaguješ. V zadnjem obdobju smo imeli nekaj slabših tekem, a tudi te nas bodo naredile še močnejše in bolj trdne v nadaljevanju sezone.

Kaj je bil glavni razlog, da si se odločil podaljšati pogodbo z našim klubom?

Tukaj uživam in želim nadaljevati z dobrim delom, ki smo ga začeli v letošnji sezoni. Klubi morajo vselej imeti načrte za bližnjo prihodnost in vesel sem, da bom del nje. Ko sem izvedel, da ima moštvo možnosti celo zaigrati v ICE Hockey League, pa sem bil počaščen, da me Jesenice v svojih vrstah želijo zadržati še prihodnjo sezono.

Še vprašanje za konec, kakšna so tvoja pričakovanja v naslednji sezoni?

Kot vratar si vedno želim svoji ekipi omogočiti čim večje možnosti za zmago na vsaki tekmi. V zadnjih mesecih smo večkrat dokazali svojo vrednost in kakovost. Zdaj so pred nami največji izzivi doslej. Želimo osvojiti naslov prvakov alpske lige. Komaj čakam, da vidim, če nam bo to uspelo in kaj bo potem prinesla naslednja sezona.

Antti, hvala za tvoje odgovore in srečno še naprej v dresu naše ekipe!


Delite s prijatelji

Povezano