Author picture

Anže Prostor do dopolnil branilske vrste

Naslednji, ki bo ponovno oblekel železarski dres, je 23 – letni branilec Anže Prostor. Anže ima kljub svoji mladosti že kar pestro hokejsko zgodovino. Nekaj sezon je igral v Kranju, kjer se je prvič srečal z ligo IHL, nekaj tekem je kot posojen igralec odigral tudi kot član Slavije Jr., pred sezono 2018/2019 pa se je preselil na Jesenice, kjer je kot član mlade selekcije igral v ligi EBYSL. V naslednji sezoni se je preselil čez lužo, kjer je bil član ekip New Jersey Rockets in Wisconsin Rapids Riverkings v nižjih ameriških ligah. V sezoni 2020/2021 se je vrnil v železarsko mesto, kjer se očitno dobro počuti. Lanska sezona je bila zanj sploh prva, ki jo je odigral v Alpski ligi. V svojo statistiko je na 30 odigranih tekmah dodal 5 točk (2 zadetka, 3 asistence).

Anže, lani si se priključil članski ekipi in že takoj si osvojil Alpsko ligo. Kako se spominjaš te sezone?
“Lanska sezona je bila polna izzivov, vendar smo svojo dobro formo stopnjevali do konca in nato tudi zaključili z naslovom prvaka. Svoje cilje smo si zastavili že zgodaj in se jih držali skozi celotno sezono.”

Kaj ti pomeni, da boš del ekipe tudi v prihajajoči sezoni?
“Zelo sem ponosen, da sem lahko tudi letos del zmagovalne ekipe in da s svojimi izkušnjami pomagam ekipi osvojiti nov naslov Alpske lige.”

Delite s prijatelji

Povezano