Author picture

Asiago po dobri 2. tretjini izenačil na 1:1

Migross Supermercati Asiago Hockey – HDD SIJ Acroni Jesenice 4:1 (0:1, 3:0, 1:0)

AHL, polfinale, 2. tekma

Sobota, 10. 4. 2021, ob 19.00

2 dni po trdo prigarani zmagi v Podmežakli so Železarji v Asiagu odigrali drugo tekmo polfinala. Večjih rošad v obeh moštvih ni bilo, tudi tokrat se je pričakovalo, da bo veliko odvisno od razpoloženosti obeh vratarjev, Gianluce Vallinija in Žana Usa.

Hebar izkoristil prvi power play na tekmi

Prvih 10 minut v Asiagu je minilo v znamenju tipičnega playoff hokeja. Ekipi sta bili izredno disciplinirani in si nista privoščili spodrsljajev v obrambi. Več strelov so sicer sprožili domači, a izkazala se je naša obramba, na čelu z Usom. Nadaljevalo se je podobno. Do najlepših priložnosti na strani Jeseničanov sta prišla Šturm in Djumič, potem pa si je v 16. minuti Marchetti privoščil prvo malo kazen na tekmi. Po dobri minuti power playa je plošček na branilskem položaju prišel do Hebarja, ki je z natančnim strelom po tleh ukanil Vallinija in s tem poskrbel za minimalno prednost pred nadaljevanjem.

Trije goli Asiaga za popolni preobrat

Začetek druge tretjine je postregel s precej bolj odprtim hokejem. Obe ekipi sta se nekajkrat znašli v lepih priložnostih. Na žalost se je v 26. minuti zatresla naša mreža, po tem, ko je Frei izkoristil nekaj malega prostora in z natančno odmerjenim strelom iz desne strani premagal Usa. 3 minute kasneje so domači z vrhano mero sreče prišli do vodstva. Naši fantje so namreč plošček ob izbijanju nesrečno potisnili v lastno mrežo. Trpljenja še ni bilo konec, saj je bil kmalu za tem izključen Crnovič. Asiagu na power play-u ni uspelo resneje ogroziti vrat Usa, so pa zato v 34. minuti prišli do povišanja vodstva. Freiu se je še drugič na tekmi ponudilo preveč prostora pred vrati Usa, kar je Italijan sprida izkoristil. Do konca tretjine Železarjem ni uspelo znižati zaostanka in obeti pred zadnjo tretjino niso bili nič kaj vzpodbudni.

Domači uspeli zadržati predonst do konca

V prvih 5. minutah zadnje tretjine obe ekipi nista puščali veliko prostora za nevarnejše napade. Še najlepša priložnost se je ponudila Tomaževiču, ki pa je bil pri zaključku premalo natančen, da bi ogrozil vrata Vallinija. Za tem je bil v 46. minuti izključen Urukalo. Asiago med igro z igralcem več sicer ni bil nevaren, a novi 2 minuti ob lovljenju zaostanka sta splavali po vodi. Ura je hitro tiktakala, kanček upanja pa se je ponudilo v 54. minuti, ko so Železarji po izključitvi Marchettija dočakali drugi power play na tekmi. 6 sekund pred iztekom kazni je Železarje milimetre ločilo od znižanja. Vallini je ob gneči pred njegovimi vrati, tik pred golovo črto uspel zadržati plošček. Malce kasneje se je Italijanski čuvaj mreže izkazal z novim dobrim posredovanjem, za nameček pa je minuto in pol pred koncem Marchetti s svoje polovice zadel v takrat že prazno mrežo Jeseničanov in s tem dokončno potrdil zmago Asiaga. Nič ne de. Železarji bodo imeli že v torek novo priložnost, da znova pridejo do prednosti v polfinalni seriji.

Po tekmi je za nas spregovoril kapetan Andrej Tavželj:

“Zavedali smo se, da bo nocojšnje gostovanje v Asiagu zelo težko, ker so oni doma že zelo dolgo neporaženi. Igrajo tudi mogoče malce drugače, kot v gosteh. Prevladovali so v prvi tretjini in tudi v drugi, ko so naredili to razliko. Doživeli smo prvi poraz v playoff-u, ampak treba ga bo čim prej pozabiti, gledati naprej in iskati dobre stvari, ki smo jih danes delali. Penalty killing je bil danes zelo soliden. Pokazali smo veliko požrtvovalnosti in nismo prejeli zadetka. Izkoristili smo en power play, kar je tudi dobra stvar. Tekmo smo končali na zelo visokem nivoju, imeli pri izzidu 3:1 dve zelo lepi priložnosti. Vratnica in plošček pred golovo črto sta nam preprečila, da bi bili bližje nasprotniku. Ampak kot pravim, treba je iskati novo priložnost na naslednji tekmi. V končnici je potrebno imeti kratek spomin in naslednjo tekmo gremo po novo prednost v seriji.”

Delite s prijatelji

Povezano