Borbeni Železarji po preobratu do zmage na derbiju vodilnih moštev alpske lige

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so v soboto zvečer prišli do nove zmage v alpski ligi. V dvorani Podmežakla so pred domačimi navijači po podaljšku s 3-2 premagali Lustenau.

Jeseničani so z zmago na derbiju vodilnih moštev alpske lige tako še povišali svojo prednost na prvem mestu tekmovanja. Prav tako pa so se Avstrijcem uspeli maščevati za poraz na gostovanju.

Vseeno se obračun z neugodnim Lustenauom za jeseniške hokejiste ni začel po željah. Gostje so bili v prvi tretjini nevarnejši nasprotnik. Svojo premoč pa so z vodilnim zadetkom uspeli kronati v deveti minuti, ko je Haas uspel ugnati Žigo Kogovška. Ta je sicer v vratih znova dostojno zamenjal poškodovanega Froberga in ubranil kar 23 strelov.

Po skromni predstavi slovenskih prvakov v prvem delu igre, so Jeseničani v nadaljevanju tekme pokazali povsem drugačen obraz. Prevzeli so vajeti igre in vse nevarneje oblegali vrata Hansesa. Večkrat so Železarji celo zatresli okvir vrat. Ker plošček ni želel v nasprotnikov gol in zaradi nekaj sumljivih sodniških odločitev, pa so varovanci Nika Zupančiča počasi izgubljali živce.

Neugodni situaciji zagotovo ni pripomogel podatek, da je Lustenau v celotni drugi tretjini na domača vrata sprožil vsega dva strela, a je mu je v 39. minuti vseeno uspelo podvojiti svoje vodstvo. Uspešen je bil Dalvise. Vse skupaj je Železarje le podžgalo. Njihov trud se je izplačal le dve sekundi pred koncem druge tretjine, ko je z modre črte zadel Žiga Urukalo.

Zadetek priključka je vodilni zasedbi alpske lige dal dodaten zagon. Na krilih gola za 1-2 so že v 42. minuti prek Nejca Brusa rezultat celo izenačili. Do konca rednega dela igre sta imeli obe moštvi še nekaj priložnosti, a je vseeno moral o zmagovalcu odločati podaljšek.

Ta ni bil dolg, saj je že po 27 sekundah dodatka na sceno stopil najboljši strelec alpske lige Eric Pance, ki se je tokrat z zmagovitim golom izkazal kot junak obračuna. Izpostaviti pa je treba tudi doprinos Erika Svetine, ki je odločilno podal pri vseh treh jeseniških zadetkih ob pomembni zmagi.

Železarji so z borbeno igro in preobratom tako še povišali prednost na vrhu lestvice alpske lige. Avstrijci, ki so še naprej njihovi najbližji zasledovalci, zdaj zaostajajo za šest točk. Naslednjič bodo jeseniški hokejisti na delu čez dober teden, ko bodo gostovali pri Meranu.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano