Brata Seršen skupaj v Alpski ligi

Nova hokejska sezona se približuje in počasi ekipa že dobiva svojo podobo. V zadnjih tednih je pogodbe podpisalo že kar nekaj mladih in talentiranih hokejistov. Njim se bosta pridružila tudi brata Seršen, Matevž in Gašper.

Gašper je že kar nekaj let del članske ekipe in je produkt jeseniške hokejske šole. Po hokejski izobrazbi je napadalec, ki na ledu opravi ogromno dobrega dela. Po pogledu na njegovo statistiko vidimo, da ne dosega veliko točk, je pa zato v obrambnih nalogah izjemen garač in cenjen del ekipe.

Gašper, veseli nas, da ostajaš zvest rdečemu dresu. Iz sezone v sezono imaš v ekipo pomembnejšo vlogo. Ali je bila odločitev za podpis nove pogodbe težka in kaj pričakuješ od nove sezone?
“Odločitev zagotovo ni bila težka, od nove sezone pa pričakujem predvsem nadgradnjo svojih predstav in pa kar se da visoko uvrstitev v Alpski ligi.”

Anže Pogačar, direktor: “Gašper iz sezone v sezono napreduje. Na ledu morda ni zelo viden in glasen, vendar opravi vse potrebno, da je njegovim soigralcem lažje. Ima visok hokejski IQ. Svoje zadolžitve na ledu opravlja praktično brez napak, zato me veseli, da kot produkt jeseniške hokejske šole ostaja del naše zgodbe.”

Tudi njegov brat Matevž se je hokejskega znanja naučil na Jesenicah. Mladi, komaj 18 – letni branilec bo letos prvič okusil igranje v Alpski ligi. V lanski sezoni si je izkušnje nabiral v mladinski in članski ligi IHL, njegove predstave pa so očitno zadovoljile tudi selektorja slovenske reprezentance do 18 let, saj je bil Matevž del ekipe, ki je letos na domačem svetovnem prvenstvu na Bledu osvojila srebrno medaljo.

Delite s prijatelji

Povezano