Author picture

Bregenzerwald do zanesljive zmage

EC Bregenzerwald – HDD SIJ Acroni Jesenice 4:1 (2:1, 2:0, 0:0)

Alpska hokejska liga

Petek, 4. 12. 2020, ob 19.30

Ta vikend sta na sporedu dva zahtevna gostovanja. Železarji so se nocoj odpravili v daljni Dornbirn, kjer jih je čakala tekma z domačo ekipo EC Bregenzerwald. Že v nedeljo, pa bodo naši fantje znova na dolgi poti, odpravili se bodo v Lustenau. Gorenjci so natanko 14 dni nazaj že odigrali tekmo z današnjimi tekmeci. Na domačem ledu so bili po izvajanju kazenskih strelov boljši z 2:1.

Po golu Patrika Rajsarja preobrat domačih

V uvodnih minutah so domači dvakrat nevarneje sprožili proti našim vratom, Žan Us je bil na mestu. Igra se je za tem razživela in v 6. minuti so imeli naši prvič številčno premoč. Domača obramba, na čelu z vratarjem Beckom, je zdržala. Gostje v belem so nadaljevali z dobro igro in jo v 10. minuti kronali z zadetkom. Na centerski poziciji je bil neoviran, zadnje čase odlično razpoloženi, Patrik Rajsar. Veselje naših fantov žal ni trajalo dolgo. Bregenzerwald je le 4 minute kasneje izpeljal krasno akcijo, ki jo je z lepim strelom z leve strani kronal Metzler. Sledji je bil edini strelec za svojo ekipo tudi na nedavni tekmi v Podmežakli. 3 minute pred koncem tretjine je bil izključen Mašič in domači so to s pridom izkoristili. Med napadom Bregenzerwalda se je ploščica od naših branilcev srečno odbila do Schlögla, ta pa jo je brez večjih težav pospravil v našo mrežo. Prvo tretjino smo spremljali izenačen dvoboj, domačim pa je uspelo oditi na odmor z zadetkom prednosti.

Druga tretjina v znamenju domačih

Jeseničani so dobro krenili v 2. tretjino. Beck je imel kar precej prometa pred svojimi vrati, domačim pa se je posledično občasno odprl prostor za protinapad. Tak hokej smo spremljali vse do 30. minute, ko si je Djumič prislužil dvominutno kazen. Domači so bili nocoj odlično razpoloženi ob številčni prednosti, saj so tudi v svojem drugem poskusu premagali Usa in tako ušli na varnejšo prednost dveh zadetkov. Ekipa Bregenzerwalda je bila v naletu. Le nekaj minut kasneje so še povečali svoje vodstvo. Z leve strani je s prve ustrelil Fässler in lepo premagal nemočnega Usa. Prednost domačih je bila tako že kar občutna, našim fantom pa je do konca tretjine ni uspelo zmanjšati. Pred njimi je bilo težkih zadnjih 20 minut.

Bregenzerwald na koncu do zanesljive zmage

Železarjem ni preostalo drugega, kot da vse svoje moči usmerijo proti vratom Bregenzerwalda. Že v prvih nekaj minutah zadnje tretjine se je moral Beck izkazati z nekaj dobrimi obrambami. Ritem naših fantov je v 47. minuti znova zmotila izključitev, tokrat je Širovnik dobil celo kazen 2+2 minuti, za nameček pa je bil v tem času izključen še Patrik Rajsar. Jeseničanom je uspelo zadržati vse pritiske domačih, a čas na semaforju je neusmiljeno tekel. Sledilo je nekaj minut raztrgane igre, 4 minute in pol pred koncem pa so imeli naši fantje powerplay in s tem odlično priložnost, da vendarle pridejo bližje. Želja po zadetku se ni uresničila, so bili pa domači kmalu za tem izključeni še enkrat. Mitja Šivic je Usa potegnil iz vrat in Železarji so do konca tekme napadali s šestimi igralci. Pri tem so bili neuspešni in tekma se je končala z zanesljivo zmago Bregenzerwalda. Fantje se bodo morali hitro pobrati in regenerirati, saj jih že v nedeljo čaka nova težka tekma.

Izjavo po tekmi je podal kapetan, Andrej Tavželj:

“Tako kot na tekmi na Jesenicah, so se tudi danes domači pokazali kot zelo disciplinirano moštvo. Igrali so zelo pametno. Mi smo imeli navidezno pobudo, veliko več smo bili pri ploščku, napadali smo, oni pa so izkoristili svoje najmočnejše orožje, to je powerplay, kjer so zadeli dvakrat. Nekaj je bilo tudi srečnih odbitkov, ki nam niso šli na roko. Kljub temu, da smo veliko poskušali, nismo našli gola priključka skozi celotno tekmo in na žalost nismo mogli premagati ekipe, ki je na svojem domačem terenu v Dornbirnu do zdaj še nepremagana.”

Delite s prijatelji

Povezano