Author picture

Cazzola 2 sekundi pred koncem končal zmagoviti niz Železarjev

S. G. Cortina Hafro – HDD SIJ Acroni Jesenice 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Alpska hokejska liga

Sobota, 20. 2. 2021, ob 20.30

Jeseničani so nocoj proti Cortini, ki kaže zelo spodobne predstave v letošnji sezoni, odigrali še zadnjo gostujočo tekmo v tem tednu. Obetal se nam je zanimiv dvoboj ekip, ki se nahajata na 2. oziroma 6. mestu ligaške razpredelnice.

Svetina v 16. minuti poskrbel za vodstvo

Prvih 10 minut tekme sta obe ekipi pričakovano igrali zelo disciplinirano. Nihče izmed akterjev si ni privoščil večjih napak. Posledično smo videli zelo malo priložnosti na obeh straneh. Čeprav so imeli gostitelji v nadaljevanju tretjine obupne težave s spletnim prenosom, smo lahko na začetku 16. minute opazili veselje Jeseniških hokejistov. Podajo Saša Rajsarja je izkoristil Erik Svetina in poskrbel za pomembno prednost pred nadaljevanjem.

Cortini uspelo izenačiti

V 22. minuti so gostitelji, po izključitvi Djumiča, prvič pretili z igralcem več, a požrtvovalna obramba Gorenjcev je bila na mestu. Tudi v naslednjih minutah so hokejisti Cortine povzročili nekaj malega preglavic Železarjem, a je bil Žan Us znova razpoložen. Za tem so naši fantje zaigrali odločneje in v 31. minuti dočakali prvi power play. Meža De Filippa se ni zatresla, so bili pa po odsedeni kazni na drugi strani uspešni gostje. S strelom iz prve je pokritega Usa premagal Sanna. V zadnji minuti tretjine so Jeseničani vršili dober pritisk, med katerim sta si kar dva hokejista Cortine hkrati prislužila malo kazen. Železarji so imeli na začetku zadnje tretjine tako kar minuto in pol časa za zadetek ob igri z dvema igralcema več.

Cazzola 2 sekundi pred koncem osrečil domače

Jeseničani so ob igri petih proti trem pričakovano močno pritisnili na vrata De Filippa, a Cortini se je uspelo obraniti in lepa priložnost za vodstvo je splavala po vodi. Obe ekipi sta nadaljevali z dobro predstavo. Igra je bila izredno izenačena, vse večjo vlogo sta pričakovano igrala oba vratarja, ki sta se izkazala z nekaj res krasnimi posredovanji. Čas na semaforju se je hitro iztekal in kot smo zadnje čase že dodobra vajeni, se nam je obetal razburljivi zaključek dvoboja. Dobrih 5 minut pred iztekom rednega dela srečanja se je Železarjem ponudila nova priložnost za zadetek ob igri z igralcem več. Odigrali so dober power play, a znova je domače reševal 30-letni De Filippa. Za tem se je na klop za kaznovane usedel Širovnik. Cortina med power playem ni bila nevarna, a je do konca tretjine ostalo še nekaj sekund. Domači so močno napadli na naša vrata, kar se jim je obrestovalo. Pičli 2 sekundi pred piskom sirene je namreč Cazzola pospravil plošček za hrbet Usa in poskrbel za nepopisno veselje svoje ekipe. Jeseničani so tako klonili prvič po 9. 1. 2021. Fantom ne gre ničesar očitati. Kljub porazu si zaslužijo aplavz za nocojšnjo predstavo. Priložnost za nove točke bo že v torek, ko v Podmežaklo prihaja mlada ekipa Salzburga.

Komentar po tekmi je podal edini strelec v moštvu Jesenic, Erik Svetina:

“Mislim, da bi morali prvi dve tretjini igrati veliko bolje in izkoristiti ponujene priložnosti. Tretjo tretjino smo odigrali dobro in na koncu malce nesrečno izgubili. Cortina je imela srečo, a vsaka serija zmag se enkrat konča. Gremo naprej po nove točke že naslednjo tekmo.”

Delite s prijatelji

Povezano