Author picture

Celovčani končali rekordni niz 16 zaporednih zmag

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so po izjemnem zmagovalnem nizu v alpski ligi doživeli prvi poraz po več kot dveh mesecih. Na gostovanju v Celovcu je bil z 2:1 boljši celovški KAC.

Vsega dobrega mora biti enkrat konec. Na žalost pa to velja tudi za naš kar 16 tekem dolg zmagovalni niz. Drugi poraz po devetnajstih tekmah alpske lige pa je vseeno vse prej kot tragičen. Sploh glede na to, da imajo Železarji na vrhu lestvice še vedno pet točk prednosti ob kar petih odigranih srečanjih manj kot najbližji zasledovalci.

Našim fantom je na gostovanju v Celovcu v napadu tokrat sreča nenavadno dolgo obračala hrbet. Varovancem Gabra Glaviča namreč ni uspelo izjemno razpoloženega Vorauerja premagati vse do 49. minute, ko je rezultat na 1:1 poravnal Rudolfs Polcs. Pred tem je po uvodnih dveh tretjinah brez zadetkov KAC v vodstvo popeljal Witting, ki je v uvodnih sekundah zadnje tretjine plošček poslal v vrata Anttija Karjalainena.

Na žalost pa to v torek ni bil edini gol v naši mreži. Že šest minut po izenačenju našega latvijskega napadalca je namreč gostitelje ponovno v vodstvo popeljal Walder. Jeseniški hokejisti so se v zaključnih minutah na vse pretege znova poravnati izid, a se je še enkrat izkazalo, da to preprosto ni bil njihov dan.

Pozabiti ga bodo poskušali že v četrtek, ko se bodo na novem gostovanju pomerili z ekipo Fasse.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano