Cortina še drugič boljša po podaljšku

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so na šesti tekmi Master Rounda še drugič izgubili po podaljšku. Po domači tekmi na začetku drugega dela alpske lige pa nam je točki znova odščipnila Cortina.

Po reprezentančnem odmoru so se Železarji vrnili na ledene ploskve in se podali na zahtevno gostovanje v Cortino. Italijanski ekipi so se varovanci Gabra Glaviča želeli odkupiti za domači poraz, a na koncu kljub borbi prišli le do točke.

Naši fantje so tekmo začeli obetavno. Že v prvi tretjini so vršili pritisk na vrata De Filippa, ki je moral že v uvodnih dvajsetih minutah posredovati kar osemnajstkrat. Vseeno pa jim je pri zaključkih zmanjkalo nekaj natančnosti in učinkovitosti.

Prav tega so imeli Italijani dovolj v drugi tretjini, ko so postali nevarnejši kot v prvem delu. Svoj trud pa nagradili s ploščkom za hrbtom Anttija Karjalainena. Tja ga je v 23. minuti poslal Alvera. A gostom nismo dolgo ostali dolžni. Odgovor je v obliki izenačenja sledil v 35. minuti, ko je v polno meril Lovro Kumanović.

Moštvi sta tako v zadnjo tretjino vstopili poravnani. Nobena ekipa si ni upala preveč tvegati, saj je vsaka točka v Master Rounda lahko ključnega pomena. V naslednjih dvajsetih minutah pa je tako rezultat ostal nespremenjen.

V podaljšek je Cortina vstopila s prednostjo igralca na ledu. V zadnji minuti rednega dela je bil namreč izključen Logar, kar se je na koncu izkazalo za odločilno. Powerplay je namreč že po 44 sekundah podaljška izkoristil Di Tomaso, ki je Železarje tako pahnil na tretjo mesto lestvice.

Fantje bodo nazaj na sam vrh, kamor tudi spadajo, poskušali skočiti že v soboto, ko bodo gostovali pri moštvu Rittner Baum.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano