Crnovič poskrbel za novo veselje v Podmežakli

HDD SIJ Acroni Jesenice – HC Gherdeina valgardena.it 5:4 (0:3, 2:0, 2:1, 1:0) *OT

Alpska hokejska liga

Sobota, 13. 3. 2021, ob 19.30

Pred Jeseničani je bila nocoj nova zahtevna naloga. V goste je prišla vroča Gardena, ki se bori za mesta, ki prinašajo predkvalifikacijske boje za končnico. Trener Šivic je tudi tokrat poskrbel za nekaj rošad v svojem moštvu. V vratih je začel Kogovšek, premešal je tudi napadalne trojke. V kadru ni bilo več Pinellija, ki se jutri odpravlja v Kanado, močno pa veseli dejstvo, da se je v ekipo, po daljši odsotnosti zaradi poškodbe, vrnil kapetan Tavželj.

Slaba prva tretjina rdečih

Jeseničani so že v 4. minuti prišli do prvega power playa na tekmi. Z nekaj dobrimi obrambami se je ogrel gostujoči vratar Smith. Takoj za tem, ko je pri gostih Willeit odsedel svojo kazen, se je na kazensko klop usedel Planko. Po dobre pol minute obleganja Kogovškovih vrat je bil pred golom iznajdljiv Niemelä in gostje so v dokaj zgodnji fazi tekme povedli. V naslednjih minutah je bil dvoboj izenačen. Železarji so v vmesnem času zapravili drugi power play na tekmi. V 13. minuti so gostje izpeljali lepo akcijo. Podajo Sullmanna je pred golom izkoristil Wilkins, ki je med nogami matiral Kogovška za 0:2. Le 2 minuti kasneje so po napaki naših fantov gostje povedli že s 3:0. Veliko prostora je s strelom iz desne strani izkoristil Nedved. Šivic se je posledično odločil za menjavo vratarjev, na led je zadrsal Avsenik. Železarjem do konca tretjine ni uspelo omiliti vodstva Gardene in pred nadaljevanjem se jim je obetala izredno zahtevna naloga.

Prerojeni Železarji do priključka

Jeseničani so pokazali precej boljši obraz na začetku 2. tretjine. Vršili so močan pritisk na vrata Smitha, a plošček ni in ni hotel v mrežo. V 27. minuti je trdo delo Železarjev vendarle obrodilo sadove. Jaka Šturm je pred golom čudovito izigral gostujočega vratarja in poskrbel za znižanje na 1:3. Rdeči so tudi naslednje minute prebijali pred vrati Gardene in gostujoči strateg Petrell je vzel pol minute odmora, da bi zbistril glave svojih varoancev. Po nekaj mirnejših trenutkih so Jeseničani v 34. minuti znova zaigrali z igralcem več. Tokrat so uprizorili nekaj krasnih kombinacij. Eno od teh je z desne strani kronal Hebar, ki je svoje moštvo približal le še na gol zaostanka. Do konca tretjine smo videli še drugi power play Gardene. Gostje so si priigrali nekaj dobrih strelov, a je svoje z odliko odpravil Avsenik. 2 zadetka naših fantov sta nas pred zaključkom tekme obdajala z optimizmom.

Dramatična končnica v Podmežakli

Samo 33 sekund je minilo v zadnji tretjini, ko je v Podmežakli še tretjič nocoj zadonela Golica. Z izjemno akcijo se je izkazal Žan Jezovšek, ki je ploščico pripeljal v napadalno tretjino, zadrsal proti sredini in z mojstrskim strelom premagal Smitha. Železarji so zasluženo izenačili. Ko so naši fantje v 45. minuti igrali z igralcem več so gostom dovolili, da so se sami znašli pred Avsenikom, a naš čuvaj mreže se je še enkrat več izkazal z dobrim posredovanjem. Gardena si je v naslednjih minutah privoščila številne izključitve. V 56. minuti so imeli Železarji kar minuto in 12 sekund časa za zadetek ob igri petih proti trem. V tem času jim ni uspelo zadeti, so pa zato prišli na svoj račun ob igri petih proti štirim. Strel Mašiča z modre črte je pred golom Sašo Rajsar pretvoril v zadetek in s tem poskrbel za preobrat. Gostom ni ostalo več veliko časa. Že minuto in pol pred koncem rednega dela so Smitha potegnili iz vrat in tokrat se jim je tveganje obrestovalo. Po posredovanju Avsenika se je ploščica odbila naravnost na palico Sullmanna, ki je dobrih 40 sekund pred piskom sirene poskrbel za izenačenje in podaljške.

Crnovič 6 sekund pred koncem podaljška poskrbel za novo zmago

V Podmežakli smo spremljali zanimiv podaljšek. Obe ekipi sta imeli nekaj priložnosti, a sta v golu kraljevala Smith in Avsenik. Močno je zadišalo po kazenskih strelih, ko se je Železarjem tik pred koncem ponudilo nekaj malega prostora za zadetek. Tomaževič je zadrsal izza gola in našel Crnoviča, ki je pičliih 6 sekund pred koncem podaljška poskrbel za novo zmago in za to, da Podmežakla v tej sezoni še naprej ostaja trn v peti vseh ekip v AHL.

Zmago je na kratko pokomentiral strelec odločilnega zadetka Aljoša Crnovič:

“Sigurno prva tretjina ni bila dobra. Nikakor nismo bili na nivoju, ki se ga od nas pričakuje. Izgubili smo preveč ploščkov. Potem pa smo drugo in tretjo tretjino vzeli vajeti v svoje roke in s preobratom poskrbeli za novo zmago.”

Delite s prijatelji

Povezano