Author picture

“Čutil sem, da smo s fanti zreli za ta korak naprej.” – Eric Pance

V soboto je bil za naše Železarje velik dan. Po že skoraj dobljeni tekmi, so se v podaljških borili za zgodovinjski dosežek – uvrstitev v finale Alpske hokejske lige. Da bodo jeseničani zaigrali v finalu pa je v 76. minuti odločil junak tekme Eetu Elo. Nobeno presenečenje pa ni, da je pri golu asistiral Eric Pance. Napadalec, ki je dosegel prvi zadetek v zgodovini lige AHL, pa je navduševal tudi v letošnji sezoni. Že v rednem delu lige se je zavihtel na drugo mesto na lestvici najkoristnejših igralcev in na koncu osvojil tudi drugo mesto za najkoristješega igralca lige v sezoni 2021/22.

DSC 4591

V času priprav na finalno serijo, pa smo nekaj besed o tem spregovorili tudi z Ericom.

Eric za vami je neverjetna serija polfinala v Alpski hokejski ligi, kako bi jo komentiral?
“Res je, za nami je izredno težka in izenačena serija, kar smo tudi pričakovali. Odločale so malenkosti. V playoffu je vedno naboj nekoliko drugačen kot v rednem delu sezone. Vedno znova igraš z istim nasprotnikom, tako da se sproti prilagajaš iz tekme v tekmo ter poskušaš izboljšati podrobnosti. Menim, da smo bili boljši ravno v teh datajlih, kar nam je na koncu tudi prineslo uspeh.”

Uspel pa vam je tudi preboj v finale alpske hokejske lige, kar je tudi prvič, od kar železarji nastopate v AHL-u. Kakšni so občutki ob tem? 
“Občutki so izjemni. Dolgo smo lovili ta finale  in si ga končno tudi prigarali. Trdo smo delali skozi celotno sezono, za kar smo tudi nagrajeni. Mislim da vsi igramo hokej ravno zaradi takih trenutkov.”

Veliko vlogo pa si imel tudi sam. Kaj je bilo tisto kar te je gnalo naprej? 
“Največja motivacija je bila želja po finalu, to je bilo vidno že v garderobi pri celotni ekipi. Čutil sem, da smo s fanti zreli za ta korak naprej.”

Pred vami je nekaj prostih dni, kako jih boste izkoristili za priprave na finalno serijo? 
“Krajši premor nam bo vsem dobro del, da se lahko malce spočijemo in pripravimo glave na Asiago. Sledijo seveda treningi, kjer bomo storili vse, da bomo na nasprotnika optimalno pripravljeni.”

Kako naelektreno je vzdušje v garderobi pred nastopom v finalni seriji?
“Občuti se, koliko vsem fantom v garderobi pomeni nastop v finalu. Vzdušje je odlično, vsi smo dobre volje in komaj čakamo, da se vse skupaj začne.”

Vaš tekmec bo dobro poznani Asiago. Kaj bi rekel, da so njihove šibke in kaj najmočnejše točke? 
“Asiago je izjemna ekipa in prav vsako leto so eni od favoritov za končni naslov. To veliko pove o njihovi kvaliteti. Imajo dobre posameznike, ki lahko obrnejo tekmo v njihovo korist. So zelo dobri v napadu, hitro kaznujejo vsako napako. Mislim, da je njihov napad boljši kot obramba.”

Na kaj boste v finalni seriji najbolj pozorni? 
“V finalu bomo  morali igrati samozavestno, pogumno, tako kot znamo. To je zelo pomembno. Motivacije in želje ne bi smelo manjkati, vendar moramo paziti da v tej veliki želji ostanemo zbrani, da nas igra ne “ponese” preveč, kajti ravno zaradi tega, se lahko hitro pripeti kakšna napaka preveč.”

Ali boste spreminjali svojo taktiko/igro?
“Trenerji vedno malce prilagodijo taktiko glede na nasprotnika, kajti vsaka ekipa igra malce drugačen hokej. Prepričan sem, da bodo tudi v tem primeru storili enako in nas dobro taktično pripravili na Assiago.”

Kaj misliš, da je tisto, kar vas lahko pripelje do zmage oziroma naziva prvaka Alpske hokejske lige? 
“V finalih vedno odločajo malenkosti in na koncu pride do tega, kdo si bolj želi zmage. Menim, da lahko ravno ta želja na koncu prevesi tehtnico v našo korist.”

Bi za konec še kaj sporočil našim navijačem? 
“Navijači so naš šesti igralec. Vedno je lepo igrati pred polnimi tribunami, tako da vabim vse navijače, da nas pridejo podpreti v čim večjem številu in nam pomagajo na poti do lovorike.”

Ericu se iskreno zahvaljujemo za njegov čas in super pogovor.

Vas dragi navijači pa vabimo, da podprete naše železarje na zgodovinjski poti. Vse finalne tekme si boste lahko ogledali v živo na Šport TV. Hkrati pa vas vabimo, da naše borce podprete v živo v dvorani Podmežakla, 12. 4. ob 19.00 uri. Zaradi velikega zanimanja si pravočasno priskrbite svojo vstopnico na: https://petrol-ticket.si/si/event/M1151266/hdd-sij-acroni-jesenice-asiago-jesenice

SE VIDIMO, DA GREMO #SKUPAJDOVRHA!

Ena ekipa, eno srce!

——————

FINALNA SERIJA – SPORED TEKEM:

  1. tekma – 9. 4. 2022 ob 20:30, Asiago
  2. tekma – 12. 4. 2022 ob 19:00, Jesenice
  3. tekma – 14. 4. 2022 ob 20:30, Asiago
  4. tekma – 16. 4. 2022 ob 20:00, Jesenice
  5. tekma – 19. 4. 2022 ob 20:30, Asiago

Delite s prijatelji

Povezano