Derbi vodilnih moštev alpske lige pripadel Jesenicam

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so v torek zvečer v dvorani Podmežakla dobili derbi prve in druge ekipe alpske lige. S 5-3 so premagali ekipo Asiaga.

Železarji se z nobeno zasedbo v preteklih letih niso srečali tako pogosto kot prav z Asiagom. Z italijanskim moštvom pa po lanskem dramatičnem porazu v polfinalu tekmovanja gojijo vse bolj zagreto rivalstvo. V torkov obračun so sicer bolje vstopili lanski finalisti alpske lige, ki so v 13. minuti povedli prek Micheleja Marchettija. Tako kot že ničkolikokrat v letošnji sezoni, so tudi tokrat Jeseničani hitro našli odgovor in že tri minute pozneje izenačili. Po podajah P. Rajsarja in Ulamca je uvodni gol za gostitelje dosegel kapetan Gašper Glavič.

Kljub številčnejšim strelom aktualnih slovenskih državnih prvakov, so tudi v drugi tretjini prvi zadetek dosegli Italijani. V 25. minuti je bil uspešen Marek Vankus. Asiago je pritisk na vrata Oscarja Froberga še povečal in v 27. minuti prišel do idealne priložnosti za povišanje vodstva, a je kazenski strel zapravil Salintiri. A kar ni uspelo slednjemu, je v 34. minuti uspelo Danielu Mentenutu, ki je podvojil prednost italijanskih hokejistov na 1-3. Vseeno so Železarji še enkrat več pokazali značilno gorenjsko trmo in že minuto pozneje zaostanek zmanjšali. Gianluco Vallinija je po asistencah Brusa in Planka premagal Jaša Jenko. Še pred koncem drugega dela igre pa so Jeseničani rezultat celo uspeli izenačiti. V 39. minuti je gol za 3-3 po podajah Crnoviča in Viikila dosegel Nejc Stojan.

Izenačujoči zadetek je varovance Nika Zupančiča samo še dodatno podkuril. Ti so namreč sanjsko vstopili v zadnjo tretjino in že po 31 sekundah prišli do velikega preobrata. Še enkrat več je udaril najboljši napad letošnje alpske lige. Gol je dosegel Jesperi Viikila, novi asistenci pa sta vknjižila Pance in Svetina. Piko na i za izjemno pomembno zmago je z golom za končni rezultat 5-3 v 43. minuti postavil Aljoša Crnovič, tudi ob zadnjem golu Jesenic pa sta bila v vlogi asistentov Pance in Svetina.

Železarji so se tako italijanski zasedbi vsaj delno maščevali za lanski izpad v polfinalu, obenem pa z zmago kar podvojili svojo prednost na vrhu alpske lige. V tem tekmovanju so slovenski prvaki zdaj zbrali že osem zaporednih zmag. Niz bodo poizkušali nadaljevati tudi v petek, ko bodo v dvorani Podmežakla gostili Bregenzerwald.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano