Author picture

Dober odpor Železarjev, a točke ostajajo v Ljubljani

HK SŽ Olimpija – HDD SIJ Acroni Jesenice 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)

Alpska hokejska liga

Sreda, 3. 3. 2021, ob 20.15

Nocoj je bil v ledeni dvorani Tivoli na vrsti težko pričakovani večni derbi med Olimpijo in Jesenicami. Dvoboj je imel še toliko večji naboj, saj sta se udarili vodilni moštvi AHL, ki sta letos v medsebojnih obračunih ponudli že številne poslastice, ob katerih smo ljubitelji hokeja trepetali do zadnjih sekund. Ljubljančani so imeli pred tekmo 6 točk več od Železarjev, a hkrati tudi 2 odigrani tekmi več.

Olimpiji ob koncu tretjine uspelo povesti

Večna tekmeca sta poskrbela za dinamičen uvod v srečanje, ki pa ni prinesel resnejših priložnosti na obeh straneh. Obe ekipi sta, navkljub ostremu tempu, puščali malo prostora nasprotnikom. V 10. minuti smo videli obojestransko izključitev Pinellija in Čimžarja. Med igro štirih proti štirim je v protinapadu dobro zapretil Jezovšek, a Hölsä je bil na mestu. V 16. minuti je bil zaradi udarca s palico izključen Glavič in domači so se prvič resneje spogledovali z vrati, ki jih je branil Us. Obramba Železarjev je bila čvrsta in ostalo je pri 0:0. Na žalost je pičlih 37 sekund pred iztekom tretjine Olimpiji uspelo povesti. Simšiču se je v napadalni tretjini ponudilo malce preveč prostora, kar je Ljubljančan z dobro odmerjenim strelom s sredine sprida izkoristil.

Ropret z dvema zadetkoma povečal prednost Olimpije

Izenačena igra se je nadaljevala tudi v drugi tretjini. Železarji so svoj prvi power play na tekmi dočakali v 26. minuti, ko je bil izključen Juuso Pulli. Po slabi minuti ga je s fantastično samostojno akcijo izkoristil mladi kanadski as Francesco Pinelli, ki je poskrbel za zasluženo izenačenje. Po zadetku je Olimpiji uspelo izpeljati nekaj protinapadov. Posledica enega od teh je bila izključitev Djumiča v 29. minuti, ki si je zaradi udarca v glavo prislužil celo 2+2 minuti kazni. Olimpija je dolgo časa oblegala vrata Usa, za nameček pa je bil v vmesnem času izključen še Širovnik in Ljubljančani so imeli minuto in pol časa za dosego zadetka ob igri petih proti trem. Čeprav so se Železarji dobro borili v obrambi, je Olimpiji po lepi akciji uspelo povesti. Podaji Logarja in Valleranda je unovčil Ropret. 5 minut pred koncem tretjine je Pulli še drugič na tekmi na nepravilni način zaustavil Hebarja in si prislužil malo kazen. Prvi napad Železarjev je dobro pretil, a vselej se je izkazal Hölsä in ostalo je pri vodstvu zelenih. Ob zaključku tretjine so naši ljubljenci dobro pritisnili na vrata Olimpije, a se je zgodilo ravno tisto, česar si nismo želeli. Slabo minuto pred iztekom tretjine je namreč podajo Panceta, z desne strani izkoristil neovirani Ropret, ki je tako poskrbel za zaneslivejšo prednost svoje ekipe pred zaključkom.

Navkljub dobri borbi so točke ostale v Ljubljani

Jeseničani so se pogumno lotili zadnje tretjine, a večjih priložnosti niso dočakali in ura na semaforju je neusmiljeno tekla. Olimpija si je svojo prvo priložnost v tretjini priigrala v 49. minuti, ko se je v samostojnem prodoru izkazal Brus, premagal Usa in s tem še dodatno oddaljil Železarje od končnega uspeha. Kanček upanja je v 50. minuti ponudila izključitev Ropreta, a napori gostov se na žalost niso obrestovali. Kljub temu so Jeseničani vztrajali z dobro predstavo. V 54. minuti je z bombo iz leve strani Hebar poskrbel za znižanje na 4:2. Za dodatno razburljivost je malce kasneje poskrbel Aleksander Magovac, ki si je prislužil dvomintuno kazen. Naši fantje so odlično napadli vrata Olimpije, a z nekaj izjemnimi posredovanji se je izkazal Hölsä. Že 2 minuti in pol pred koncem tretjine je Šivic potegnil Usa iz vrat in Železarji so znova napadli z igralcem več. Pravih priložnosti žal ni bilo več in Ljubljančani so se z zmago oddaljili na varnejšo prednost devetih točk na lestvici AHL. Kljub temu so Gorenjci prikazali dobro borbo, priložnost za revanšo pa bo že naslednji torek v Podmežakli.

Tokrat je po tekmi za nas spregovoril Blaž Tomaževič:

“Mislim, da se vsi zavedamo, da današnja predstava ni bila taka, kakršne smo smo si želeli. Od prve minute nismo bili predvsem ofenzivno tisti pravi, v obrambi je še nekako šlo. Lahko rečem, da sta bili edini pozitivni zadevi danes obramba in power play, kar pa je za tekmo proti Olimpiji premalo. Moramo se čim prej zbrati in naslednjo tekmo v Pustertalu pokazati, da znamo veliko bolje, se s tega poraza čim več naučiti in pokazati pravi obraz.”

Delite s prijatelji

Povezano