Author picture

Drsalke Železarjev bodo v oktobru krasile roza vezalke

Z veseljem vas obveščamo, da bomo v HDD SIJ Acroni Jesenice tudi letos sodelovali pri osveščanju javnosti o raku na dojkah. V akciji bodo Jeseničani sodelovali tako, da bodo na tekmah v mesecu oktobru svoje drsalke zavezovali z roza vezalkami.

Roza oktober je mesec osveščanja o raku dojk. V Sloveniji vsako leto za to boleznijo zboli skoraj 1.300 žensk in do 15 moških, skoraj 400 žensk in do 10 moških pa umre. V oktobru strokovnjaki izpostavljajo pomen zgodnjega odkrivanja raka dojk. Priporočajo, da si ženske samopregledujejo dojke že od rane mladosti, ženske v starosti 50-69 let, pa naj se odzovejo vabilu programa DORA na pregled s presejalno mamografijo, s katero lahko odkrijemo raka dojk, ko še ni vidnih ali tipnih znakov bolezni in je možnost za ozdravitev večja.

V lanskih dveh sezonah se je klub odločil za igranje v roza dresih, ki smo jih pozneje na licitacijah tudi prodali najzvestejšim navijačem, znesek pa namenili združenju Europa Donna Slovenija. Tudi letos na Jesenicah želimo osveščati javnost o raku na dojkah.

To sporočilo bodo naši hokejisti prenašali z nošenjem roza vezalk na drsalkah na domačih oktobrskih tekmah. 

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano