Author picture

Drugo mesto na Pokalu Slovenije

Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice so Pokal Slovenije zaključili na drugem mestu.

Pričakovan začetek jeseničanov

Jeseničani so svojo pot do velikega finala v Pokalu Slovenije pričeli v sredo, ko jih je ob 20. uri čakala ponovitev lanskega finala proti gostitelju tekmovanja Bledu. Železarji so svojo odlično pripravljenost pokazali že v dobri minuti, ko je zadel Luka Ulamec. Do konca tekme so hokejisti v rdečem zadeli kar šesnajstkrat in si tako z visoko zmago priborili mesto v polfinalu.

DSC 2806

Zanesljiva pot do finala

Petkov cilj Železarjev je bil, premagati polfinalista HK Slavija Junior in tako priti do zadnje stopnjičke – finala. Tudi to nalogo so jeseničani opravili z odliko in vratarja Jureta Pavliča premagali kar sedemkrat.  

DSC 2884

Danes pa so bile vse misli privržencev gorenjskega ponosa usmerjene na veliki finale med ravaloma. Srečanje Železarjev in Zmajev se je začelo v veliko prid jeseniških hokejistov. Potem, ko je branilec Miha Logar zaradi naleta v glavo, v 5. minuti tekme prejel disciplinsko kazen so Železarji izkoristili prednost z igralcem več. Tako je za vodstvo gorenjcev poskrbel Eric Pance. Nadaljevanje tekme pa se ni izšlo po načrtih jeseničanov, premoč so morali priznati zmajem, ki so v drugi tretjini v vrata Oscarja Froberga zadeli kar dvakrat. V tretji tretjini pa so Zmaji svojo prednost povečali za še en goli in se na koncu veselili naslova Pokala Slovenije.

Delite s prijatelji

Povezano