Author picture

Ekspresno obrnili ploščo in pokazali pravi obraz

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so na visok poraz v Salzburgu odgovorili na najboljši možen način. S prepričljivo zmago na naslednji tekmi. V petem krogu master rounda so v gosteh s 5:1 premagali Unterland in znova skočili na prvo mesto lestvice.

Naši borci so z izjemno predstavo v dvorani, v kateri so na samem začetku letošnje sezone že okusili grenkobo poraza, pokazali pravi šampionski duh. Proti svojim najbližjim zasledovalcem v rednem delu so bili odločni pokazati svoj pravi obraz in bili tokrat za svoj trud nagrajeni s prepričljivo in izjemno pomembno zmago.

Pot do nje je začel tlakovati naš najkoristnejši igralec lanske sezone Eric Pance, ki je Železarje v vodstvo popeljal v 22. minuti. Njegov zadetek je po precej rezervirani igri obeh ekip, ki sta se v prvi tretjini zavedali pomembnosti tekme, popestril dogajanje.

Svoj prvi gol v jeseniškem dresu je že na svojem debiju za klub v 25. minuti dosegel še Joonas Larinmaa, ki je prav tako podal pri prvem golu naše ekipe. Da varovanci Gabra Glaviča v soboto zvečer mislijo smrtno resno, pa je kmalu zatem potrdil še naš letošnji najboljši strelec Žan Jezovšek, ki je tudi postavil končni izid druge tretjine.

V zadnjem delu srečanja so tudi gostitelji pokazali, da gre za kakovostnega tekmeca. Unterland je v igro že po 28 sekundah nadaljevanja vrnil Girardi, ki je izkoristil igralca več. A to naših fantov ni zmedlo niti za trenutek. Svoj sanjski debi je še z drugim golom in tretjo točko večera v 57. minuti kronal Joonas Larinmaa.

Nekdanji najboljši igralec druge finske lige je s tem že na prvi tekmi za našo ekipo dokazal nesporno kakovost in odločil obračun v našo korist. Vseeno je piko na i zmagi, ki nas obenem vrača tudi na prvo mesto izjemno izenačenega master rounda, z golom v prazna vrata postavil Žan Jezovšek.

Po povratku na zmagovalne tirnice Železarje zdaj čaka krajši reprezentančni odmor. Po njem pa se bodo 16. februarja v gosteh za domači poraz poskušali maščevati še Cortini.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano