En sam zadetek odločil v Podmežakli

HDD SIJ Acroni Jesenice – SHC Fassa Falcons 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Alpska hokejska liga

Četrtek, 11. 3. 2021, ob 20.00

Drugo od štirih domačih tekem v tem tednu so Železarji nocoj odigrali proti ekipi Fassa Falcons, ki se ji vse bolj izmika 12. mesto po rednem delu, ki še vodi v predkvalifikacije za playoff. Po zmagi na večnem derbiju je trener Šivic poskrbel za nekaj rošad v svojem moštvu. Us je dobil zaslužen počitek, zamenjal ga je Avsenik. V kadru ni bilo tudi nekaterih preostalih hokejistov, med drugim Ščapa, Crnoviča, Djumiča in Seršena.

Sašo Rajsar ob koncu tretjine poskrbel za vodstvo

Čeprav je bilo že od začetka opaziti, da so hokejisti Jesenic spretnejši in hitrejši od gostov, veliko priložnosti za zadetek v prvih 10. minutah ni bilo. Še najlepša se je ponudila ob strelu Saša Rajsarja, a so gostje razčistili situacijo pred golovo črto. Tudi v nadaljevanju smo spremlajli podobno sliko. Z nekaj obrambami se je izkazal gostujoči čuvaj mreže Ljung, na drugi strani je gostom uspelo oplaziti okvir vrat. Ko je že vse kazalo, da se bo uvodna tretjina končala brez zadetkov, je v 19. minuti odbitek pred vrati Fasse v mrežo potisnil Sašo Rajsar in s tem poskrbel za vodstvo pred nadaljevanjem.

Mreži v drugi tretjini mirovali

V prvih minutah nadaljevanja so po enkrat resneje zapretili domači in gostje, a sta se Avsenik in Ljung izkazala z obrambami. Za tem je tempo malce usahnil. Spremljali smo dokaj izenačeno igro, čas na semaforju pa je hitro tekel. Prvo izključitev smo dočakali šele v 31. minuti, ko je Gios na nepravilen način zaustavil hitro prodirajočega Sodjo. Železarji si niso priigrali dobrih priložnosti. Na drugi strani so gostje prišli do priložnosti z igralcem manj, a se je s posredovanjem izkazal Avsenik. Minuto pred koncem tretjine smo videli še eno izključitev Fasse, a razburljivejših akcij ni bilo in domači so pred zaključkom ohranjali minimalno prednost.

Jeseničani ohranili minimalno prednost vse do konca

Uvod v zadnjo tretjino se je odvijal podobno kot prvih 40. minut tekme. Večino prometa je sicer bilo pred vrati Ljunga, a obramba gostov ni dopuščala kvalitetnejših zaključkov. V 46. minuti so svoj prvi power play na tekmi dočakali tudi gostje. Obramba Železarjev je delovala odlično in tekmeci si niso priigrali nobene resnejše priložnosti. Redni del se je vse bolj bližal koncu, ko je bil v 52. minuti izključen Urukalo. Tokrat smo malce trepetali, a Avsenik je bil zaneseljiv v svojih vratih in ostalo je pri 1:0. Po koncu izključitve so naši fantje nekaj minut odlično držali goste stran od Avsenikovih vrat. Dobro minuto pred koncem je Ljung zapustil svoja vrata in Fassa je poskušala s šestimi igralci v polju. Vrat Avsenika jim ni uspelo resneje ogroziti in zmaga je ostala doma. Navkljub ne ravno blesteči predstavi, so najpomembnejše nove tri točke na računu Železarjev. Zdaj jih imajo že 71.

Nocojšnjo zmago je na kratko pokomentiral Urban Avsenik:

“Današnja tekma ni bila ravno odlična. Mislim, da moramo za vikend veliko stvari popraviti. Pokazati moramo novi obraz in upam, da bomo upsešni.”

Delite s prijatelji

Povezano