Erik Svetina in Jaka Šturm ostajata Železarja!

Ekipa, HDD SIJ Acroni Jesenice, za sezono 2020/2021, se še naprej dopolnjuje. Danes razkrivamo imeni novih dveh fantov, ki ostajata zvesta rdečemu dresu.

Oba sta, podobno kot Jaka Sodja in Aljoša Crnovič, ki smo ju že predstavili, člana številčne jeseniške generacije, ki je v vseh mlajših kategorijah prevladovala v slovenskem hokejskem prostoru. Ravno v njihovem primeru se potrjuje dejstvo, kako težak je preskok iz mladinskih v člansko vrsto v sodobnem športu. Fantje so v zadnji sezoni pod vodstvom trenerja, Mitje Šivica, storili korak naprej.

Napadalec, Erik Svetina, je v tej generaciji izstopal kot izrazit strelec. V zadnji sezoni je vendarle postal pomemben člen članske ekipe. Sestavljal je udarno jeseniško napadalno trojko, skupaj z Blažem Tomaževičem in Andrejem Hebarjem. Nekatere poškodbe in bolezni so ga  prikrajšale še za kakšno dodatno točko na listi strelcev. ”Sezona se je končala, kot se pač je. Na to nismo mogli vplivati. Verjamem pa, da če bi lahko igrali končnico, bi prišli do finala AHL,” je Erik opisal, kako je sam doživel predčasen konec minule sezone.

”Razlog za podaljšanje je dobro delo in igralni čas, ki ga imam na Jesenicah kar precej na razpolago,” je Svetina navedel svoje razloge, da ostaja del naše ekipe. Nato je dodal še svoje cilje: ”V naslednji sezoni se želim še izboljšati. Z ekipo bi rad osvojil naslov DP in se uvrstil vsaj v polfinale AHL.”

IMG 2265

Foto: Domen Jančič

Jaka Šturm je izjemno postaven napadalec. S svojimi 192 centimetri sodi med najvišje v ekipi. On je na svoji koži morda še najbolje občutil prehod iz mladinske v člansko konkurenco. V sezoni, 2018/2019, nikakor ni našel samega sebe, lani pa je, pod vodstvom novega trenerja, postal eden ključnih igralcev v moštvu. Dobro se je ujel v napadalni trojki s svojima vrstnikoma, Jakom Sodjo in Gašperjem Seršenom: ”Škoda je, da smo morali sezono predčasno zaključiti. Bili smo v naletu, lahko bi prišli zelo daleč. Rekel bi, da smo bili celo najboljša ekipa AHL v drugem delu sezone,” se je Jaka spomnil predčasnega konca zadnje sezone.

”Marcel Rodman mi je predstavil zelo prepričljiv in ambiciozen načrt za prihodnjo sezono. V mladi ekipi, katere jedro ostaja isto kot lani, se dobro počutim, zato sem z veseljem podpisal pogodbo še za eno sezono,” je Šturm razložil zakaj ostaja železar. Tudi on ima svoje cilje v novi sezoni: ”Želim postati eden vodilnih igralcev v ekipi in se izboljšati na vseh področjih igre. Trenerji s svojim pristopom lahko k temu veliko pripomorejo. Mislim, da lahko z mlado ekipo pridemo zelo daleč in se potegujemo za najvišja mesta. Upam, da ne bomo igrali pred praznimi tribunami in da se bodo jeseniški navijači v čim večjem številu vrnili v dvorano Podmežakla.” 

IMG 2266

Foto: Domen Jančič

Svojo obrazložitev ob podaljšanju pogodbe je, v imenu strokovnega vodstva kluba, podal glavni trener, Mitja Šivic: ”Erik je v drugem delu minule sezone eksplodiral. Kazal je predstave, kakršne smo z njegove strani pričakovali že od začetka. Potreboval je nekaj časa, da se je privadil na drugačen način dela. Je kakovosten igralec, zelo iznajdljiv ob ogradi. Odličen je pri t.i. majhnih potezah, predvsem pri podajah, je dober drsalec.. Je izjemno nadarjen in ima še precej možnosti za napredovanje. Želim si, da bi se fizično okrepil. Vesel sem, da ostaja, od njega veliko pričakujem. Jaka je bil v lanski sezoni za večino tistih, ki spremljajo jeseniški hokej, precejšnje presenečenje. Tudi on je igralec z določenimi kvalitetami. Pri tem mislim na njegovo višino in temu primerno moč, je odličen drsalec, predvsem je ekstremno napredoval pri t.i. majhnih stvareh. Ima dober strel, ne pozna strahu, tudi karakterno je močan. Zadovoljen sem, da ostaja z nami, da si še želi napredka, v njegovem primeru predvsem po kondicijski plati, česar se sam zaveda. V kolikor mu bo to uspelo, lahko od njega pričakujemo še več kot v lanski sezoni. Tako Jaka, kot Erik, bi z dobrim delom lahko potrkala na vrata reprezentance, kar je za prihajajočo sezono njun cilj. Prepričan sem, da sta tega sposobna.”

ENA EKIPA, ENO SRCE!

 

Avtor: Aleš Brun

Delite s prijatelji

Povezano