Author picture

Fantastično! Zmaga na derbiju za prvo mesto na poletni ligi

HDD SIJ Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Športna dvorana Bled

Petek, 11. 9. 2020, ob 19.00

Letošnja poletna liga na Bledu se je zaključila. Kot je v navadi, sta se med seboj pomerili najboljši slovenski ekipi, HDD SIJ Acroni Jesenice in HK SŽ Olimpija. Ekipi sta bili v lanski sezoni med seboj precej izenačeni. Po dobrem štartu Olimpije, so fantje v rdečem z izjemno serijo na lestvici Ljubljančane prehiteli, dobili pa so tudi zadnja dva derbija s 3:2 in 1:0. Kako jim je šlo danes, si lahko preberete v nadaljevanju.

Us junak uvodne tretjine

Prvih nekaj minut je minilo brez pretirane nevarnosti na obeh straneh. V četrti minuti smo prvič resneje zapretili, a je bil na mestu čuvaj Olimpije Hölsä. Prav nad njim je Glavič v naslednji minuti napravil prekršek in Ljubljančani so imeli prvo številčno premoč na tekmi. Priigrali so si nekaj zrelih priložnosti, a je Us svoje delo opravil odlično. Za tem se je prvič ja tekmi zaiskrilo, znova smo ostali z igralcem manj. Ponovno nas je s fantastičnim obrambami reševal Us in ostalo je pri uvodnih 0:0. Jeseničani so za tem prišli do sape, spremljali smo raztrgano igro na obeh straneh, vse do 15. minute, ko so tudi Železarji prvič zaigrali z igralcem več. Olimpijo je v eni od akcij z izjemno obrambo rešil njihov čuvaj mreže, rezultat se ni spremenil. Ob koncu tretjine je bil izključen še Hebar. Fenomenalni Us je bil glavni razlog za ničlo na obeh straneh po prvih 20. minutah.

Djumič in Zajc za 1:1

Odmor med tretjinama je Železarjem odlično del. Že v prvi minuti nadaljevanja je Djumič matiral finskega vratarja Olimpije. Kmalu za tem je sledila še izključitev Ljubljančanov. Železarji so vse svoje moči usmerili v napad, a so bili pri tem nepozorni. Zajc je ukradel ploščico, sam zadrsal pred Usa in ga premagal. Sledila je nova ofenziva Olimpije, Us pa je s svojimi izjemnimi posredovani še enkrat več dokazal, za kako kakovostnega vratarja gre. Na polovici tekme je bil izključen Jezovšek. Pritiski Ljubljančanov niso obrodili sadov. Igra se je za tem malce umirila, čuvaja obeh mrež sta še naprej opravljala dobro delo. 5 minut pred iztekom 40. minute smo znova dobili Poweplay. Ponovno smo storili napako in Sotlar je sam zadrsal pred vrata Usa. Nad njim smo storili prekršek, vreden kazenskega strela, ki pa ga Sotlar ni znal izkoristiti. Po neupravičeni razsodbi sodnikov, si je Seršen 2 minuti pred koncem tretjine prislužil 2+2 minuti kazni. Rezultat je do piska sirene ostal nespremenjen.

Djumič in Us junaka prvega večnega derbija sezone

Železarji so prvi dve minuti zadnje tretjine odslužili svojo kazen in pogumno krenili proti vratom Olimpije. Nekaj priložnosti se je nabralo, a uspeha ni bilo. 10 minut pred koncem je finski vratar pri Olimpiji zaradi zadrževanja s palico prejel 2 minuti kazni, ki sta znova ostali neizkoriščeni. Nekaj minut kasneje je Hebar dobro prodrl v napadalno tretjino. Mark Čepon ga je nepravilno zaustavil in si prislužil 2 minuti kazni. Oživeli so jeseniški navijači, ki so dali krila Mirku Djumiču. Ta je s fantastičnim prodorom premagal Hölso in Železarji so znova povedli. Tekma se je prevesila v izjemno napet zaključek. Ljubljančane smo držali v svoji napadalni tretjini, zadnjo minuto so potegnili svojega vratarja iz igre, a nam niso mogli priti do živega. Bravo fantje, bravo borci! Prva zmaga sezone proti večnim rivalom je tu! S tem smo postali tudi zmagovalci letošnje poletne lige na Bledu. Čestitke! 

Delite s prijatelji

Povezano