Author picture

Fenomenalen preobrat za nove 3 točke

HDD SIJ Acroni Jesenice – EHC Lustenau 6:3 (0:0, 4:2, 2:1)

Alpska hokejska liga

Sobota, 21. 11. 2020, ob 18.00

Časa za počitek ni. Železarji so po manj kot 24 urah odigrali novo domačo tekmo v Alpski hokejski ligi, tokrat proti ekipi EHC Lustenau. Sprememb v kadru Jeseničanov, v primerjavi z včerajšnjo tekmo, ni bilo. Tudi tokrat je v vratih pričakovano začel Us, nasproti pa mu je stal 21-letni Kanadčan, Anthony Morrone.

Po prvih dvajsetih minutah znova 0:0

Naši fantje so začeli dobro. Tempo so narekovali od prve minute in si že takoj priigrali nekaj priložnosti. Gostje so zatem zajeli sapo in v 6. minuti prvič nevarneje zapretili, uspelo pa jim je zadeti le okvir vrat. Nadaljevalo se je po pričakovanjih. Naši fantje so bili podjetnejši, ekipi Lustenau-a pa je vsake toliko časa uspelo izpeljati nevarne protinapade. V enem od teh, je Urukalo nepravilno zaustavlil goste in si prislužil malo kazen. Ekipi Lustenau-a ni uspelo postaviti formacije in Us je brez težav ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. V 16. minuti so bili izključeni še gostje. Poksusi naših fantov so bili premlačni. Ob zaključku našega powerplaya je Jezovšek napravil prekršek, tako da so gostje do konca tretjine igrali z igralcem več. Tokrat so bili precej nevarnejši, a se je Us izkazal z nekaj izvrstnimi posredovanji. 1. tretjina se je tako znova končala z 0:0.

Fenomenalen preobrat Jeseničanov

Železarjem je uspel super uvod v 2. tretjino. V 22. minuti se je pred golom Morrona odlično znašel Timotej Kočar in poskrbel za vodstvo z 1:0. Pritisk naših se je nadaljeval, a ga je presekala dvominutna izključitev Andreja Tavžlja. Lustenau je izkoristil številčno premoč. Z natančnim strelom iz prve, je Rasmussen poskrbel za hitro izenačenje. V 33. minuti smo bili znova na ledu z igralcem manj. Izključitev Djumiča so gostje še enkrat več izkoristili. Tokrat je bil z leve strani natančen Karkls. Šivic ni bil zadovoljen s predstavo svojih varovancev, vzel je pol minute odmora. To je bila očitno odlična šok terapija, saj je že v naslednjem napadu Tomaževič poskrbel za izenačenje. A s tem zadetkom se naši fantje še niso zadovoljili. Manj kot minuto kasneje je namreč Djumič poskrbel za popoln preobrat v Podmežakli in Železarje popeljal v vodstvo. V 36. minuti smo imeli drugič na tekmi številčno premoč, ki jo je s fenomenalnim slalomom kronal Tomaževič. Z vodstvom s 4:2 se je 2. tretjina tudi končala, našim fantom smo za izjemen preobrat lahko samo zaploskali.

Gol Jezovška v prazna vrata za potrditev zmage

Železarji so že v 1. minuti zadnje tretjine izpeljali čudovito akcijo. Trio Jezovšek, Tomaževič, Sodja je poskrbel za petardo v mreži Lustenau-a. Kljub temu pa tekma še ni bila odločena. V 47. minuti so se gostje znova približali na 2 zadetka zaostanka, drugič na tekmi je zadel Karkls. Jeseničani niso spremenili svojega pristopa in so še vedno dobro nadzirali potek srečanja. Ura na semaforju je gostom hitro tekla, a vse do 57. minute niso imeli nobene resnejše priložnosti za zadetek. Za tem so vzeli pol minute odmora in poskusili z igro brez vratarja. Močno so pritisnili na naša vrata in nas kar 2 minuti držali v naši obrambni tretjini, a je bil Žan Us vselej na mestu. Da je bilo vseh dvomov o končnem zmagovalcu konec, pa je 44 sekund pred koncem, z zadetkom v prazno mrežo poskrbel Žan Jezovšek.

Komentar po tekmi je podal Blaž Tomaževič, eden glavnih junakov nocojšnje zmage, s kar 5. doseženimi točkami:

“Seveda je lepo doseči 5 točk na eni tekmi, sploh na tako pomembni, a na prvem mestu je ekipa. Na koncu štejejo 3 točke in to je tisto, kar je najbolj pomembno in tisto, s čimer sem najbolj zadovoljen. Zagotovo je lepo zaključiti vikend z zmago proti Lustenau. Bili so zelo kakovosten nasprotnik. Zdaj gremo lahko naprej samo z dvignjeno glavo in po nove zmage.”

Delite s prijatelji

Povezano