Author picture

Finale odprli z zmago pred domačimi navijači

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so v finalno serijo alpske lige vstopili kot se spodobi. V Podmežakli so s 4:2 premagali Cortino in povedli z 1:0 v zmagah.

Že v uvodni tekmi našega drugega zaporednega finala alpske lige smo tekmecu dokazali, da smo najboljša ekipa lige. Po devetih tekmah končnice naši borci namreč še vedno niso doživeli poraza. Do naslova prvakov pa nas ločijo le še tri zmage.

Pred bučno podporo številnih navijačev, ki se jih je v Podmežakli zbralo več kot tisoč, je sicer prva udarila Cortina, ki je povedla z zadetkom Alvere v osmi minuti. V uvodni tretjini Železarji kljub boljši igri niso uspeli izenačiti rezultata, zato pa jim je to uspelo kmalu po nadaljevanju srečanja.

Že v drugi minuti druge tretjine je naš prvi gol finalne serije v mrežo De Filippa pospravil Žan Jezovšek, ki je s tem tudi dosegel svoj trideseti zadetek sezone. Prav v trideseti minuti je naša ekipa prišla tudi do vodstva. Lepo akcijo ob igralcu več je kronal Eric Pance.

Tudi v zadnji tretjini so varovanci Gabra Glaviča dolgo nadzirali potek tekme. Ko je v 48. minuti svoj drugi gol večera dosegel Žan Jezovšek, pa se je že zdelo, da je prva finalna zmaga pod streho. Kljub temu je zaključek obračuna popestril Lacedelli, ki je Anttija Karjalainena premagal v 58. minuti. Končni izid pa je z zadetkom v prazna vrata enajst sekund pred koncem postavil Erik Svetina.

Še drugo finalno zmago, s katero bi naredili že polovico poti do želenega naslova prvakov alpske lige, bomo lovili v torek na gostovanju v Italiji.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano