Finalna serija znova izenačena

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so na četrti tekmi finala alpske lige še drugič izgubili. Na gostovanju v Dolomitih je bila v soboto zvečer Cortina boljša z 2:1.

Gostovanje v Cortini se je za naše borce znova izkazalo za prezahtevno. Italijani na domačem ledu veljajo za izjemno neugodnega tekmeca. Tudi tokrat pa varovancem Gabra Glaviča v lovu na kar tri zaključne ploščke za krstni naslov prvakov ni uspelo streti tekmeca.

Naša ekipa je sicer v tekmo vstopila vzpodbudno in v trinajsti minuti povedla prek Patrika Rajsarja. Tudi na drugi strani si je Cortina ustvarila nekaj zrelih priložnosti, a je bil vselej na mestu Antti Karjalainen, ki se je po bolezni vrnil med vratnici.

Najboljši igralec letošnje sezone alpske lige pa je vseeno moral po plošček v svojo mrežo v drugem delu srečanja, ko ga je premagal Lacedelli. Slednji je v 33. minuti tekme še enkrat dokazal, kako nevaren je lahko poweplay Italijanov.

Po izenačenem izidu smo v zadnji tretjini vse bolj prevzemali pobudo, a za svoj trud tudi tokrat nismo bili nagrajeni, saj je vse strele proti svojim vratom odbil De Filippo. Trenutek nezbranosti v naši obrambi pa je v 50. minuti kaznoval Barnabo.

Do konca tekme smo se na vse pretege trudili rezultat znova poravnati, a nam pomembna zmaga tokrat ni bila naklonjena. Svojo tretjo v seriji in posledično zaključni plošček bomo tako lovili pred domačimi navijači. V Podmežakli v letošnji končnici alpske ligesploh še nismo izgubili, kar bomo poskušali potrditi tudi v torek.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano