Francesco Pinelli izbran v LA Kings

Danes ponači je potekal NHL izbor, ki poteka enkrat letno, predvidoma dva do tri mesece po končani sezoni. V izbor se lahko uvrstijo le igralci, ki dosegajo zahtevane kriterije. Hkrati pa velja, da morajo biti stari med 18 in 20 let (severnoameriški igralci) oziroma prvič vstopajo v ligo NHL (evropski igralci). Tokrat ja bil v izbor umeščen, tudi vsem jeseniškim in slovenskim hokejskim navijačem poznan, Fracesco Pinelli, ki je bil del jeseniške ekipe tudi v lanski sezoni. Francesco se je Železarjem pridružil lani januarja, takrat še član Kitchener Rangersa.

Screenshot 2021 07 23 at 23.29.49

V jeseniškem dresu je odigral 13 AHL tekmem, na njih pa dosegel 5 zadetkov in 6 asistenc, s svojimi igrami pa je nedvomno dokazal za kako velik up kanadskega hokeja gre. Francesco se je od rdečega dresa žal moral posloviti še pred koncem sezone, v mesecu marcu. Kasneje pa je navdušel tudi v kanadski reprezentanci s katero je osvojil tudi naslov svetovnih prvakov v kategorji U18.

DJF 0220

Njegovo iztopen klub pa je bil prav jeseniški. Francescovo ime se je pojavilo tudi med 11-imi vrhunskimi talenti, ki bi lahko v naslednjih letih dosegli najvišjo hokejsko raven. Gre za igralce, ki iztopajo v nadpovprečnem vodenju, drsanju, podajanju in strelski tehniki – v kombinaciji z visokim mentalnim tempom igre, elementom, ki naredi njihovo igro prilagodljivo.

V drugi rundi, je Francesca Pinellija izbral klub LA Kings.

Francescu v klubu HDD Sij Acroni Jesenice želimo obilo uspeha na ledeni ploskvi!

DJF 9054

Delite s prijatelji

Povezano