Author picture

G. Korošec je ponosen, da je nosil jeseniški dres!

Ko smo predstavljali igralce, ki bodo v novi sezoni nosili železarski dres, smo se pogosto srečevali s fanti, rojenimi v letu, 1999. Večina njih ima za sabo že tri sezone v AHL, pri čemer so v vsaki posebej storili napredek. Verjetno, pa je marsikdo med vami pogrešal eno ime. Danes žal sporočamo, da je Gašper Korošec sklenil svojo kariero.

21-letni branilec je imel v zadnjih dveh sezonah ogromno težav z zdravjem: ”Imel sem veliko smole s poškodbami. Za sabo imam operacijo kolena in nekaj pretresov možganov. Po tehtnem razmisleku sem se, zaradi poškodbe glave, odločil zaključiti svojo hokejsko kariero,

Spomnil se je začetkov svoje, mnogo prezgodaj končane, kariere: ”Moja hokejska pot se je začela pri klubu, HDD Bled. Prva trenerja sta bila brata, Rudi Hiti in Gorazd Hiti. Po petih letih sem prestopil na Jesenice, kjer sem igral v mlajših selekcijah, HD Hidria Jesenice. Pred sezono, 2017/2018, me je Gaber Glavič povabil v člansko ekipo, HDD SIJ Acroni Jesenice,”

S cmokom v grlu je povedal nekaj besed o zadnji, predčasno končani sezoni in razložil, kaj mu bo najbolj ostalo v spominu:”Žal mi je zadnje sezone, saj smo stopnjevali formo. Vem, da bi lahko prišli zelo daleč. S fanti v garderobi smo se odlično razumeli, prav tako s trenerji. Za vedno si bom zapomnil naša potovanja z avtobusi.”

IMG 0156

Foto:Domen Jančič

Korošec nam je predstavil svoje načrte za bližnjo prihodnost: ”Moji načrti so končati šolanje in čim prej dobiti zaposlitev. Šport bo ostal v mojem vsakdanjiku. Hodil bom v hribe, igral nogomet, inline hokej, tenis in kolesaril,”

Nazadnje se je Gašper, z naslednjimi besedami, poslovil od svoje prve ljubezni: ”Zelo sem ponosen, da sem nosil jeseniški dres. Hokej bo vedno številka ena v mojem srcu. Fantom želim odlično sezono, brez poškodb. Na koncu bi se zahvalil vsem trenerjem, soigralcem in navijačem,”

V imenu kluba je, Gašperja Korošca, na novo pot pospremil športni direktor, Marcel Rodman: ”Gašper se je odločil, da zaključi hokejsko kariero. Priznam, da sem bil lep čas v precepu, kaj storiti v zvezi z njim. V zadnjih dveh sezonah je pokazal dober odnos, tako do dela, kot do ekipe. V sebi skriva pravi značaj, je tudi kar precej nadarjen. Vendar je imel zares smolo. Neprestano je imel težave s poškodbo glave, zato sem bil glede njega vedno v strahu, ko se je vračal na ledeno ploskev. Moje mnenje je, da je njegova odločitev pravilna, a po drugi strani jo obžalujem. Zdravje je pač na prvem mestu. V življenju je, poleg hokeja, še ogromno drugih stvari. Zaradi njegovega odnosa do dela, verjamem, da bo uspešen na kakšnem drugem področju. Rad bi se mu zahvalil za njegov doprinos klubu in mu zaželel vse najboljše, ne glede na to, kam ga bo vodila nadaljnja pot,”

Razum je prepričal srce. Gašper Korošec je v treh sezonah pri HDD SIJ Acroni Jesenice, skupno odigral 57 tekem v AHL, osvojil naslov DP in Pokal Slovenije. Gašper, veselimo se vsakega tvojega obiska v dvorani Podmežakla! Hvala in srečno na nadaljnji poti!

Avtor: Aleš Brun

Delite s prijatelji

Povezano