G. Seršen in P. Rajsar ostajata v Podmežakli

Ekipa, HDD SIJ Acroni Jesenice, za sezono 2020/2021, se iz dneva v dan dopolnjuje. Danes razkrivamo imeni dveh mladih napadalcev, ki se bosta še naprej potila v rdečem dresu.

Gašper Seršen je član že omenjene generacije letnika 1999. V lanski sezoni je igral pomebno vlogo v jeseniški ekipi. Dobro se je znašel v napdalni trojki z vrstnikoma, Jako Sodjo in Jako Šturmom: ‘’Škoda, da se je sezona zaključila predčasno, saj mislim, da bi prišli zelo daleč, tako v AHL, kot v DP,’’ je 20-letni napadalec začutil nekaj grenkobe ob spominu na prezgodaj končano sezono.

‘’Razlogi za podaljšanje pogodbe so dobro delo in veliko igralnega časa, ki mi ga namenja trener, Mitja Šivic,’’, so besede s katerimi je Gašper pojasnil zakaj ostaja zvest železarjem. Nazadnje je predstavil svoje smele načrte: ‘’V naslednji sezoni želim še bolj napredovati. Z ekipo bi rad osvojil pokal Slovenije, DP in se uvrstil v polfinale AHL.’’

IMG 2380

Foto: Domen Jančič

Patrik Rajsar je verjetno tisti jeseniški napadalec, ki je v zadnji sezoni najbolj napredoval. Na začetku je bil v rezervnem planu, na odločilnih zadnjih tekmah pa je odigral zelo pomebno vlogo: ”V prvem delu lanske sezone smo imeli nekaj težav, kar nas je stalo boljše uvrstitve. Na račun našega načina dela, jeklene volje in trme smo se uvrstili v močnejšo skupino po rednem delu in si nato zagotovili tretje mesto pred končnico. Škoda, da se je sezona zaključila v najbolj pomembnem in zanimivem delu. Bili smo v naletu, lahko bi osvojili AHL in DP.

Glede na napredek, ni imel težav z odločitvijo, da podaljša sodelovanje: ”Za podaljšanje sem se odločil zaradi odličnega dela, veliko minutaže in zaupanja trenerja, Mitje Šivica,” je razložil za našo spletno stran. Napadalec, ki bo v torek praznoval svoj 22-ti rojstni dan in mu ob tem želimo, vse najboljše, je podal še svoje načrte za prihodnjo sezono: ”Iz dneva v dan želim napredovati, tako na ledu, kot izven igrišča. Naši cilji so dobre igre, zmage, osvojitev lovorik in polna Podmežakla.”

IMG 2379

Foto: Domen Jančič

Svoje poglede ob podaljšanju pogodb z obema napadalcema je razkril glavni trener ekipe, Mitja Šivic: ”Patrik je med tistimi igralci s katerimi večina na začetku minule sezone ni računala. Meni je bil všeč, saj je v sebi skrival določene stvari, ki jih pri nekaterih drugih nisem zaznal. Njegove težave so bile drugje in te je znal odpraviti, zato mu lahko le čestitam. Storil je ogromno dela s tem, ko je izgubil višek kilogramov in močno izboljšal fizično pripravljenost. Nazadnje je izjemno napredoval, bil je celo najboljši strelec med Slovenci v skupini za uvrstitev na čim boljša mesta pred končnico AHL. To pomeni, da tudi z njim lahko resno računam. Res je, da je bil njegov lanski napredek eno, ostati na tem nivoju in se še ozboljšati, pa bo povsem nekaj drugega. To je odvisno predvsem od njega samega. Veliko fantov bo, ki bodo pritiskali nanj. Med njimi je tudi Gašper Seršen. On je bil v lanski sezoni med nosilci. Z njim sva se že pogovorila o njegovih pomanjkljivostih. Verjamem, da bo poletje posvetil temu, da jih odpravi in nadoknadi zaostanek v primerjavi z nekaterimi soigralci. V kolikor mu to uspe, se bo s Patrikom boril za pomembno mesto v ekipi. Govorimo o dveh fantih, ki bosta med seboj zdravo tekmovala. Vesel sem, da smo z njima podaljšali pogodbi, saj sta oba zelo kakovostna in moštvena igralca, dobra fanta, na katera se lahko zaneseš. Lepo bo z njima preživeti vsaj še eno sezono.”  

ENA EKIPA, ENO SRCE!

 

Avtor: Aleš Brun

Delite s prijatelji

Povezano