Author picture

Gašper Glavič: “Sploh jeseniški igralci imamo nekaj v sebi, da daš vse za ta dres.”

Na včerajšnji novinarski konferenci v dvorani Podmežakla so svoj pogled na dosedanji potek priprav in na cilje v letošnji sezoni podali Anže Pogačar, Peter Bohinec, Gaber Glavič, Gašper Glavič, Tadej Čimžar in Žan Jezovšek. Vsi prisotni so poudarili, da je rdeča nit letošnje sezone mladim in nadarjenim hokejistom ponuditi čim več priložnosti za dokazovanje. Trener Glavič je bil s pripravljalnimi tekmami zelo zadovoljen, saj so njegovi varovanci pokazali nekaj zelo dobrih predstav. Poudaril je, da smo na Jesenicah nekakšen fenomen, saj se z majhnimi finančnimi vložki vsako leto borimo za najboljša mesta v Alpski hokejski ligi. Vsi trije igralci so si bili enotni v tem, da so se mladi igralci zelo hitro vklopili v ekipo ter da so se v teh dveh mesecih uspeli povezati kot ekipa. Direktor Anže Pogačar je med drugim izrazil tudi upanje in željo, da bi lokalna skupnost in navijači končno prepoznali trud, ki ga vlagajo naši hokejisti in pa pisarna kluba v to, da se vsaka sezona izpelje kar se da uspešno.

Peter Bohinec: “Jeseniški hokej je kot nekakšen EKG, vzponi in padci. Me pa veseli, da ta črta kaže stanje zdravega športnika, ki ima bazo, temelje in poslanstvo. Skrbimo za mlade in jim dajemo možnost za napredek in razvoj. To je osnovno poslanstvo, ki ga na Jesenicah udejanjamo že več kot 75 let.”

Anže Pogačar: “Po športnem vidiku smo zadovoljni s sestavo ekipe. Glede na zgodovino in minule uspehe zagovarjam to, da se hokej tukaj ne more samo igrati, ampak da moramo biti konkurenčni v ligah, kjer nastopamo. Mladi potrebujejo vzornike, zato je v ekipi tudi nekaj starejših in izkušenih igralcev. Prepričan sem, da bo ekipa konkurenčna. Kader ni tako širok kot lani, po kakovosti pa je zelo podoben.”

Gaber Glavič: “Rezultatsko in energetsko sem zadovoljen z ekipo. A moramo se zavedati, da mladi ne morejo napredovati, če nimajo vzornikov. Mladi si morajo igranje zaslužiti in to jim skušamo vcepiti. To je edina pot, da bodo nekega dne zrasli in presegli vzornike. Zaenkrat vidim, da smo zadeli, da imamo dober ‘miks’. To je seveda proces, ti igralci se srečujejo s hokejem, s kakršnim se prej niso. Na koncu moramo narediti dobro povezavo med vsemi.”

Gašper Glavič: “Vemo, koliko večji proračun so imele ekipe, ki smo jih lani premagovali in izločili v končnici. Sploh jeseniški igralci imamo nekaj v sebi, da daš vse za ta dres.”

Delite s prijatelji

Povezano