Author picture

Gherdeina po izvajanju kazenskih strelov premagala Železarje

Hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so v soboto zvečer na pripravljalni tekmi v dvorani Podmežakla po izvajanju kazenskih strelov klonili proti moštvu Gherderine.

Na četrti prijateljski tekmi pred novo sezono so Jeseničani tako ob dveh zmagah še drugič izgubili. Po Pustertalu pa je bil znova boljši italijanski nasprotnik.

Neučinkovitost gostiteljev

Železarji so bili v soboto kaznovani za svojo neučinkovitost. V številu strelov na vrata so bili od gostov namreč boljši z neverjetnih 62-17. Ob razliki 45 strelov pa je težko verjeti, da Jeseničani tekme niso dobili.

Vse se je začelo v deveti minuti, ko je vratarja Oscarja Froberga presenetil Samuel Moroder in Gherdeino nenadejano popeljal v vodstvo. Tega Jeseničanom v Podmežakli ni uspelo izbrisati vse do 32. minute, ko je po podaji novinca v jeseniškem dresu Andraža Zibelnika neverjetno razpoloženega Colina Furlonga premagal Eric Pance.

Dramatičen zaključek

Jeseničane je dosežen zadetek še dodatno podžgal, kar se je kazalo skozi številna obleganja vrat prej omenjenega nasprotnikovega vratarja. Pritisk na gol Gherdeine je bil končno poplačan deset minut pred koncem tretje četrtine, ko je bil podajah Eetuja Ela in Erica Panceta uspešen Jaša Jenko. A za Železarje je sledil hladen tuš. Dobre tri minute pred iztekom igre je Gherdeina izenačila prek Matteia Lusettija.

Po izenačenju na 2-2 po 60. minutah igre je sledil petminuten podaljšek s po tremi hokejisti v polju. Ker tudi takrat ni bil dosežen zmagoviti zadetek, pa sta moštvi zmagovalca prijateljskega obračuna določili po streljanju kazenskih strelov. Po petih serijah je svojo priložnost kot edini med Jeseničani izkoristil razpoloženi Eric Pance. Ker pa je bil vratar Froberg s strani gostov premagan dvakrat, je zmaga odšla v Italijo.

Po tekmi strelec drugega gola za Jesenice Jaša Jenko: “Odigrali smo dobro tekmo in bili boljši nasprotnik. Žal plošček ni šel v gol. Imeli smo ogromno premoč v strelih, nato pa izgubili po kazenskih strelih, ki so loterija. Na koncu se nam ni izšlo, se nam bo pa zato izšlo med sezono”.

Jeseničani bodo imeli priložnost, da se Gherdeini za poraz maščujejo že sedmega septembra, ko se bodo na zadnji pripravljalni tekmi z Italijani pomerili še v gosteh. Še prej pa bodo Železarji na Bledu branili naslov slovenskih pokalnih prvakov.

Delite s prijatelji

Povezano