Author picture

Glasne navijače nagradili z borbo, žal pa ne tudi zvezdico

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so na žalost izgubili še na drugi finalni tekmi državnega prvenstva. Kljub veliki borbi so v pošteno napoljnjeni dvorani Podmežakla s 6:3 izgubili proti večnim rivalom iz Ljubljane.

Okoli 3000 ljubiteljev hokeja se je v petek zvečer zbralo v Podmežakli v podporo naši ekipi v boju za nov naslov državnega prvaka. Na žalost pa so naši borci tudi tokrat morali priznati premoč Olimpiji, ki je z zmago na še drugi tekmi serijo obrnila sebi v prid.

Tudi tokrat so bolje začeli Ljubljančani, ki so po golih Šturma, Simšiča in Magovca po prvi tretjini vodili že s 3:0. Na začetku druge tretjine je prednost naših rivalov še povišal Zajc, ki je premagal Urbana Avsenika. Slednji je moral nepričakovano zamenjati obolelega Karjalainena in to storil po svojih najboljših močeh.

Vseeno so tudi naši fantje v nadaljevanju pokazali zobe. Prvi gol za varovance Gabra Glaviča je z natančnim strelom z razdalje zabil Niki Blomberg. Tudi v tem primeru pa je na žalost sledil odgovor tekmecev. Za 1:5 je znova zadel Zajc.

Še najboljši obraz v finalni seriji je naša ekipa pokazala v zadnji tretjini. Res, da se je ta začela z novim golom Šturma, a je v 55. minuti boljšo igro Železarjev z golom kronal Patrik Rajsar. Zadetek za zmanjšanje zaostanka je dal našim fantom krila. Ob bučni podpri številnih navijačih so začeli na gol Olimpije vršati izjemen prisitisk. Čeprav navijačev za podporo navijače ni uspel nagraditi s kazenskega strela, pa je to z golom za končni izid v 57. minuti storil Miha Logar.

Kljub trudu so bili Železarji tako vseeno prekratki. Po finalu državnega prvenstva pa se že lahko osredotočijo na Master Round alpske lige. Začeli ga bodo že v četrtek z domačo tekmo proti Cortini.

Ena ekipa, eno srce!

Delite s prijatelji

Povezano