Author picture

Hat-trick Šturma in Sodje za 5 zaporedno zmago v AHL

Red Bull Hockey Juniors – HDD SIJ Acroni Jesenice 5:7 (2:3, 2:2, 1:2)

Alpska hokejska liga

Ponedeljek, 18. 1. 2021, ob 19.15

Nov teden, novo gostovanje. Vroči Železarji, ki so pred nocojšnjim srečanjem v AHL nanizali 4 zaporedne zmage, so tokrat gostovali na Solnograškem. Salzburžani so dobro odprli letošnjo sezono. Na 16 tekmah so zbrali 34 točk, točko več od naših fantov, ki pa so odigrali kar 4 tekme manj od mladih rdečih bikov.

V dveh minutah smo videli kar štiri zadetke

V samem uvodu smo spremljali izenačeno, a hkrati tudi dokaj dinamično srečanje. Obe ekipi sta si priigrali nekaj lepih priložnosti, a sta imela zadnjo besedo vratarja Us in Merra. Jeseničani, ki so tokrati igrali v rdečem, so povedli v 7. minuti, ko je krasnen slalom uprizoril branilec Aljoša Crnovič. Veselje ni trajalo dolgo, saj so domači že v naslednjem napadu poskrbeli za izenačenje. Uspešen je bil Lutz. V Salzburgu nista minili niti dve minuti, ko sta obe ekipi znova uspeli zadeti. Najprej nas je v vodstvo popeljal Sodja, kmalu za tem pa je Borzecki odbito ploščico pospravil za hrbet Usa in bilo je že 2:2. Druga polovica tretjine je pričakovano prinesla malce manj razburljivih trenutkov. Obe ekipi sta bili zelo enakovredni in disciplinirani, lukenj v obrambi je bilo malo. Ena se je domačim vendarle prikradla v 18. minuti, ko je odbitek pred vrati Salzburga v mrežo pospravil Jaka Šturm. S tem je poskrbel, da so se Železarji odpravili na odmor z minimalno prednostjo.

Vzorec doseganja in prejemanja zadetkov se je prenesel tudi v 2. tretjino

2. tretjina se ni začela po naših željah. V 22. minuti se je pred golom Usa povsem neoviran znašel Maier, ki je poskrbel še za tretje izenačenje Salzburžanov na tekmi. Za tem smo znova spremljali izenačen dvoboj, ki ga je v 27. minuti presekal odličen protinapad Jeseničanov. Najprej je Tomaževič lepo podal do Jezovška, ta pa je še lepše zaposlil nepokritega Sodjo, ki je s svojim 2. zadetkom poskrbel za 4. vodstvo Železarjev na tekmi. Nekaj trenutkov kasneje smo videli sploh prvo izključitev na tekmi. Malo kazen je dobil Leonhardt, power play pa rdečim ni najbolje uspel. V 31. minuti so bili zaradi preveč igralcev na ledu kaznovani še naši fantje in domači so hitro poskrbeli za vnovično izenačenje. Zadel je Leonhardt. Nora tekma se je nadaljevala, z njo pa tudi vzorec doseganja in prejemanja zadetkov. Manj kot minuto po zadetku domačih je namreč Šturm poskrbel za 5. vodstvo Železarjev na tekmi. Pred koncem tretjine so rdeči biki drugič na tekmi pretili z igralcem več, a je bila tokrat naša obramba vendarle na mestu. Po 40. minutah je bilo tako 4:5 in obetal se nam je zanimiv zaključek tekme.

Šturm in Sodja poskrbela za nove 3 točke

V Salzburgu smo videli sanjski uvod Jeseničanov v zadnjo tretjino. Že v prvem napadu so nevarno zapretili na vrata Bugla, ki je po 1. tretjini zamenjal nerazpoloženega Mauritza Merra. Napad se je končal s 6. zadetkom v mreži rdečih bikov, hat-trick pa je uspelo doseči Jaki Šturmu. S tem so se gostje prvič na tekmi odlepili na varnejšo prednost dveh zadetkov. Ob koncu 46. minute so imeli domači na voljo 3. power play na tekmi, a se je je naša obramba, na čelu z Usom, izkazala. V 49. minuti je hat-trick dosegel še drugi Jaka v ekipi. Sodja je poskrbel za vodstvo +3, ki je našim fantom že dobrih 10 minut pred koncem srečanja zagotavljalo mirno končnico. V nadaljevanju smo videli še 2 izključitvi domačih, ki pa nista prinesli spremembe na semaforju. Salzburžani so minuto pred koncem oblažili poraz, Maier je poskrbel za končnih 5:7. Jeseničani so tako s 5. zaporedno zmago skočili že na 3. mesto lestvice.

Po tekmi je za nas spregovoril eden od glavnih nocojšnjih akterjev, Jaka Sodja:

“Super občutek je premagati ekipo Salzburga v gosteh. Vemo, da so težak nasprotnik, saj imajo hitre in mlade igralce. Mislim, da smo dobro odigrali tekmo in res smo veseli za to tretje mesto, saj smo si ga resnično zaslužili. Gremo naprej, zmago po zmago!”

Delite s prijatelji

Povezano